Măsurile care îi vizează pe belgieni vor intra în vigoare miercuri, informează lesoir.be. Cetățenii vor trebui să stea acasă și vor putea părăsi locuința doar pentru urgențe sau pentru a se duce la cumpărături, la medic, oficiul poștal, la bancă sau pentru a alimenta mașina cu carburant.

Activitatea în aer liber este permisă și chiar recomandată: cu un prieten sau membru al familiei, păstrând totuși distanța necesară. 

Consiliul de Securitate Națională a arătat că toate mitingurile sunt interzise. În ceea ce privește serviciul, se va facilita munca de la distanță. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci compania va trebui să își închidă porțile.

Toate magazinele, cu excepția farmaciilor și magazinelor alimentare (inclusiv cele pentru animale) se vor închide. Fiecare client va avea voie să stea în magazin doar 30 de minute. Magazinele de noapte pot rămâne deschise până la 22:00, respectând regulile distanțării sociale.

Călătoriile în străinătate care nu sunt considerate esențiale vor fi interzise. Piețele vor fi și ele închise. Poliția se va asigura că aceste măsuri sunt respectate cu strictețe.

Trebuie menționat că toate aceste măsuri sunt aplicabile până la 5 aprilie.