Sunt deja 5.000 de activişti care au semnat în doar câteva ore, după cum relatează Newsweek. Şi numărul lor continuă să crească. Ei spun că fiica preşedintelui n-ar fi continuat implicarea avută pentru a sensibiliza pe Donald Trump asupra chestiunilor relative la schimbările climatice. Mai alles că Ivanka a promis că va fi alături de cei care militează pentru Climă.

Cuvinte dure împotriva tinerei consiliere numită în textul prezentării petiţiei ''complice a distrugerii practicată de administraţia condusă de tatăl său''. Mediul ambiant, în fapt, e unul din punctele de interes ale First Daughter, deşi se pare că influenţa sa în interiorul Biroului Oval este în mod evident foarte palidă.

Ivanka, aminteşte Newsweek, a fost criticată pentru a fi avut postări lipsite de importanţă pe Twitter în orele dezastrului uraganului Harvey. ''Trebuie să facem presiuni pe membrii administraţiei Trump până când vor lua realmente o poziţie asupra sănătăţii şi salvării lumii noastre, în care trăim, ca şi a generaţiilor care vor veni'', scriu ei.

În obiectiv, hotărârea din iunie trecut de a retrage SUA din acordul de la Paris asupra climei şi ordinele executive ale preşedintelui de a reporni lucrările la oleoductul Keystone XL. Dar şi nominalizarea ministrului Justiţiei al statului Oklahoma, Scott Pruitt, la şefia Enviromental Protection Agency, agenţia americană pentru mediul înconjurător.