„Trupul meu este o pânză. Nu întrebi niciodată un artist de ce sculptează rinoceri sau de ce în viziunea sa cerul este roșu și nu albastru. România avea nevoie de cineva care să genereze întrebări. Putea fi un sculptor, putea fi un pictor, a fost Iulia Albu. Nu întâmplător asistăm la moartea presei scrise de modă. Oamenii s-au săturat de clișee, semidocți și personaje propulsate ca jurnaliști pe criterii de budoar”, spune fashion editorul.

Deși nu se sfiește să apară pe prima pagină a tabloidelor, în controverse aprinse cu vedete cunoscute, Iulia devine foarte rezervată când vine vorba de viața personală, fetița sa Mikaela sau relația foarte bună pe care o are cu fostul său soț, Mihai Albu. „Viața mea este perfectă în imperfecțiunea sa”, spune vedeta.

Iulia Albu: „Îmi este egal dacă am de comentat pe Andreea Marin, o mangustă sau Gigi Farmece”

Vedeta a dezvăluit ce a atras-o la oferta ProTV și spune cum își revine după pierderea tatălui

Considerată unul dintre criticii temuți de modă, Iulia Albu este fashion editor la două publicații de top și are emisiunea „Verdikt – Iulia Albu”. De-a lungul timpului, designerul a comentat nu tocmai elogios ținuta vestimentară a unor vedete ca Andreea Marin, Teo, Bianca Drăgușanu sau Adi Minune.

Fosta soție a lui Mihai Albu a ținut prima pagină a tabloidelor pornind interminabile controverse cu vedete cunoscute. Iulia susține însă că nu o interesează pe cine analizează. „Politica editorială a proiectului «Verdikt – Iulia Albu» se bazează pe expunerea publică a unor erori stilistice prin ilustrarea acestora folosind vectori reali, accesibili publicului, nu neapărat argumentați profesional sau valoric. Vorbim, în principiu, de categoria «socialite », dar și de cântăreți, oameni de televiziune, actori etc. Îmi este perfect egal dacă am de comentat pe Andreea Marin, o mangustă sau Gigi Farmece”, spune fashion editorul.

Nu o interesează lumea mondenă

Iulia Albu s-a făcut remarcată în showbiz după căsătoria cu Mihai Albu, dar a ținut apoi prima pagină a tabloidelor cu interminabile controverse pe seama ținutelor ei excentrice, aparițiilor memorabile sau a animalelor de companie surprizătoare: găină, piton sau pisica fără blană.

Fashion editorul spune că nu va sfătui niciodată personaje mondene. „Este o lume în care nu mă regăsesc, așa încât evit pe cât posibil contactul cu această zonă. În ceea ce privește impactul public al proiectului «Verdikt Iulia Albu» pe care îl desfășor alături de KanalD, pot spune documentat și argumentat cu studii de piață că lucrurile se schimbă rapid, iar reacția telespectatorului este mult peste ce a reușit până în acest moment în România orice proiect de același gen”.