Iubirile ascunse ale politicienilor români

Iubirile ascunse ale politicienilor români

Furtunoasa poveste de iubire a primarului Iașiului, Gheorghe Nichita, nu este unică. Pe cât este de agitată viața publică, pe atât este de zbuciumată și viața personală a unor politicieni. De-a lungul anilor, presa a prezentat sau a speculat despre mai multe relații romantice ivite în mediul politic

Zece ani au trecut până când presa a scris despre legătura de iubire dintre Gheorghe Nichita și Adina Samson.

Potrivit presei locale, când a început această relație, el avea aproape 50 de ani și era căsătorit, iar ea doar 23 de ani și era liberă de orice obligații. Abia în 2011, soția sa, Florentina, a intentat divorț. „M-a înșelat în repetate rânduri. A dezonorat căminul. Rușine să-i fie, a fost cu câteva așa-zise doamne, care sunt de o vârstă cu fetele noastre”, spunea fosta doamnă Nichita.

Pe lista presupuselor iubite ale primarului s-ar fi aflat „fiica unui doctor celebru din Iași și o colegă de la RAJAC”, a scris presa locală. În 2014, totul s-a sfârșit la DNA, după ce primarul a ordonat Poliției Locale să o urmărească pe domnișoara Samson.

Ne puteți urmări și pe Google News

FOTO: Adina Samson, fosta iubită a primarului Gheorghe Nichita. Relația s-a terminat la DNA

Au ajuns la starea civilă

Există și istorii de dragoste care se termină cu bine: un divorț fără scandal, urmat de o nuntă la care a participat toată protipendada partidului.

Fostul ministru al Apărării, Teodor Atanasiu, a divorțat în septembrie 2005, după 20 de ani de căsnicie. După 60 de zile de burlăcie, el s-a recăsătorit cu domnișoara Laura Bișboacă. El avea 42 de ani, ea 25. Fiica lui Atanasiu avea, la acel moment, 18 ani.

FOTO:Fericita căsătorie a fostului ministru al Apărării Teodor Atanasiu cu domnișoara Bișboacă

Această relație a fost una publică, însă multe alte legături au rămas învăluite de mister. Presa, precum și o serie de politicieni, au speculat pe tema apropierii dintre Theodor Stolojan și Raluca Turcan. Cea mai nepoliticoasă acuzație a venit din partea lui Ludovic Orban, în prezent coleg de partid atât cu Stolojan, cât și cu Turcan. „Vă recomand să nu urmați stilul de carieră politică al Ralucăi Turcan (...) Nu trebuie să treceți prin patul nici unui șef dacă vreți să ajungeți în funcții publice importante”, a spus Orban, la o reuniune a femeilor liberale.

Iubiri frânte de DNA

După ce Cătălina Ștefănescu a fost aleasă deputat PSD de Teleorman, în iarna dintre 2014 și 2015 ea a fost surprinsă de fotografi împreună cu Dan Șova.

O publicație tabloidă a scris că relațiile sentimentale ale domnișoarei Ștefănescu sunt cu ghinion: ea ar fi avut o legătură și cu deputatul PSD Vlad Cosma, și el ajuns pe mâna DNA.

Tot din Parlament a pornit o altă relație discretă, cea dintre deputata PNL Valeria Schelean și senatorul Tudor Chiuariu. Cei doi s-au separat, deși au un copil. Cu ani în urmă, Schelean a fost iubita omului de afaceri Gruia Stoica, un alt client al DNA.

O situație aparte este cea a ministrului de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, supranumit de președintele Traian Băsescu „discotecarul” sau „dandy”. După ce a divorțat, viața sa particulară a făcut obiectul a nenumărate articole în publicațiile tabloide.

„Ministrul Casanova lovește din nou! A agățat o brunetă din club și au dansat dezlănțuiți”, „Ministrul Casanova s-a hârjonit într-o parcare cu o tinerică agățată în club” sau „S-a încins la maxim când a intrat cu o șatenă în mașină”, sunt doar câteva dintre titlurile articolelor despre cuceririle ministrului.

FOTO:Ministrul Eugen Teodorovici, supranumit de Traian Băsescu „Discotecarul”

Tumultoasa tinerețe a domnișoarei Gorghiu

Actualul președinte al PNL, Alina Gorghiu, a avut o tinerețe destul de agitată. Gorghiu, care nu a fost niciodată căsătorită, a fost, în perioada guvernării Tăriceanu, prietena lui Mihai Voicu, apoi a lui Bogdan Olteanu, pe atunci președintele Camerei Deputaților, considerat numărul doi în PNL, în acei ani. Tabloidele au scris că Gorghiu și Olteanu s-au despărțit în toamna lui 2009, când Gorghiu a început o relație cu Mihai Voicu. De altfel, în aprilie 2015, presa a comentat ironic faptul că actuala președintă a PNL a lipsit de la nunta lui Mihai Voicu. Acesta s-a căsătorit cu Claudia Benchescu, președintele Cluburilor Studențești Liberale. Bogdan Olteanu a divorțat, în 2009, dar ulterior s-a împăcat cu fosta sa soție, cu care are doi copii.

FOTO: Președintele PNL, Alina Gorghiu, alături de fostul ei prieten, Mihai Voicu

Exaltații ani ’90

La începutul anilor ’90, relațiile dintre politicieni și ziariste erau un fapt obișnuit: toată lumea știa despre ele, dar aproape nimeni din media nu le relata. În fruntea listei celor mai cuceritori parlamentari se aflau câțiva membri UDMR, precum și o serie de deputați PD. Presa a speculat despre posibila legătură dintre Camelia Spătaru, pe atunci jurnalistă la Pro TV, ulterior purtătoare de cuvânt a guvernului Tăriceanu, și senatorul UDMR Attila Verestoy.

O altă legătură romantică a fost cea dintre Alexandru Sassu, vicepreședinte al PD, ulterior director general al Tvr, și Mădălina Iancu, și ea jurnalistă la Pro TV. Și despre senatorul UDMR Gyorgy Frunda, pe atunci un apărător al statului de drept și un orator excelent, s-a spus că ar fi rupt inimile unor jurnaliste de la „Adevărul” sau de la alte publicații, dar niciodată nu a apărut o informație clară.

Petre Roman avea multe admiratoare, dar Mioara Roman veghea asupra sa și a partidului.

Petre Roman și Dunărea

Petre Roman a fost o legendă vie, iar ziaristele își aminteau cu emoție de momentul în care a traversat Dunărea înot, dar atât. Soția sa, Mioara Roman, conducea cu o mână de fier familia și, se specula, și PD, impunând chiar degradarea pe linie de partid a unor lideri cu o viață personală prea aventuroasă. Nu de alta, dar exemplul lor l-ar fi putut influența în rău și pe soțul ei. Fostul vicepreședinte PD Radu Berceanu s-a plâns, neoficial, unor prieteni, că era să-și piardă poziția din partid pentru că era suspectat de comportament imoral.