Evenimentul Zilei > Justitie > Italieni reținuți pentru trafic de droguri la Mamaia. Liderul rețelei, arestat
Italieni reținuți pentru trafic de droguri la Mamaia. Liderul rețelei, arestat

Italieni reținuți pentru trafic de droguri la Mamaia. Liderul rețelei, arestat

Un cetățean italian de 22 de ani a fost arestat preventiv iar cinci dintre membrii rețelei care veniseră la festivalul de muzică electronică Sunwaves din Mamaia sunt cercetați pentru trafic de droguri de ris și mare risc, deţinere de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu.

Procurorii DIICOT Constanța au reținut, în data de 30 aprilie, pentru 24 de ore, pe cetățeanu italian Philippe Bichara, de 22 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de  risc şi de mare risc şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu. Potrivit DIICOT, în noaptea de 27 spre 28 aprilie, inculpatul Philippe Bichara a comercializat  în staţiunea Mamaia, în incinta unuia dintre corturile amenajate cu ocazia unui  festival, contra sumei de 700 de lei, 10 comprimate de culoare roz, (MDMA), drog de mare risc.

În data de 29 aprilie, procurorii DIICOT Constanța împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, ajutați de polițiștii Serviciului de Operațiuni Speciale, au efectuat o percheziţie într-un complex din Stațiunea Mamaia, la o locuință închiriată de 10 cetățeni italieni pe perioada minivacanței de 1 Mai.

În urma percheziției, au fost ridicate 204 de comprimate Ecstasy, 15,8 grame de cocaină, 17,9 grame MDMA substanţă cristalizată, 88,5 grame de ketamină, 1 gram de muguri de cannabis și un cântar electronic de precizie, precum și  suma de 21.387  lei și 5.145  euro. Tribunalul Constanța a dispus, ieri, arestarea preventivă a lui Bichara, pe 30 de zile, iar cinci  dintre ceilalți italieni sunt cercetări  pentru săvârşirea infracţiunilor de deținere de droguri de risc și de mare risc.