Evenimentul Zilei > International > Italienii i-au spus NU lui RENZI
Italienii i-au spus NU lui RENZI

Italienii i-au spus NU lui RENZI

Reforma constituțională propusă de premierul italian Matteo Renzi a fost respinsă de italieni la referendumul de duminică, cu 59,95%. Doar un procent de 40,05% din votanți a sprijinit reforma solicitată de șeful Executivului de la Roma.

Au votat contra reformei un total de 19.019.197 alegători italieni, iar în favoarea acesteia 12.706.340.

Rezultatul final al scrutinului va fid at publicității după numărarea voturilor italienilor rezidenți în afara țării, circa patru milioane de persoane, dintre care au votat 27,25%.

Numărătoarea voturilor din exterior arăta la ora 03,00 GMT o tendință opusă față de votul din țară, cu circa 65% din voturi în favoarea reformei lui Renzi și 35% contra.

Înfrângerea prim-ministrului italian a fost prefigurată de exit-poll-urile difuzate duminică seara de mass-media, imediat după închiderea urnelor. Mateo Renzi își va prezenta azi demisia.

În referendumul din Italia au avut drept de vot circa 51 de milioane de persoane, care și-au putut exprima opțiunea duminică, de la 7 dimineața la 11 noaptea.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.