Bărbatul, care are domiciliul în Italia şi reşedinţă în judeţul Bihor, a fost condamnat pentru săvârsirea infracțiunii de bancrută frauduloasă. 

"Azi dimineaţă, în jurul orei 04.35, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei I.S., în vârstă de 64 de ani, cetăţean italian, cu permis de rezidenţă în România, la volanul unui autoturism marca Ford, înmatriculat în România. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile italiene, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea infracţiunii de bancrută frauduloasă", a transmis, printr-un comunicat, comisarul şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Italianul a fost predat Poliției Bihor și, conform procedurii în astfel de cazuri, a fost prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, în urma căreia bărbatul a fost încarcerat în Centrul de reţinere şi arestare preventivă. Joi, în cazul său se va cere instituirea arestului preventiv pentru 30 de zile, timp în care el va fi predat autorităților italiene.

 

Te-ar putea interesa și: