Italia: încă un caz de incendiere a unei mașini aparținând unui român. MAE a intervenit pe lângă poliția italiană

Italia: încă un caz de incendiere a unei mașini aparținând unui român. MAE a intervenit pe lângă poliția italiană

Ministerul român al Afacerilor Externe cere autorităţilor italiene investigarea unui posibil nou caz de incendiere a unui automobil aparţinând unui cetăţean român la Roma, informează un comunicat MAE publicat astăzi.

"Ambasada României la Roma s-a sesizat, în regim de urgenţă, în legătură cu un posibil nou caz de incendiere a autoturismului unui cetăţean român la Roma, în dimineaţa zilei de 8 martie. Misiunea diplomatică română a întreprins imediat demersuri pe lângă autorităţile de poliţie locale, cu solicitarea de declanşare a procedurilor de investigaţie specifice în vederea verificării semnalărilor şi clarificării situaţiei la faţa locului", informează sursa citată.

Un incident similar s-a înregistrat în urmă cu o săptămână la Roma, când cinci mașini înmatriculate în România au fost incendiate, poliţia demarând o anchetă sub suspiciunea unui act xenofob. Până în prezent nu există informaţii oficiale privind depistarea autorilor infracţiunii.

Ambasada României la Roma menţine în permanenţă legătura cu autorităţile locale competente pentru investigarea acestor cazuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit comunicatului citat, MAE îşi exprimă speranţa că aceste investigaţii vor fi finalizate în cel mai scurt timp, iar autorii vor suferi neîntârziat rigorile legii, mai ales având în vedere suspiciunile de xenofobie în săvârşirea acestor fapte, ceea ce este complet inacceptabil, precum şi caracterul lor recurent.