Evenimentul Zilei > Actualitate > Istoria nu uită. Sportivi ucişi la Revoluţia din 1989. Amintirile dureroase ale unui fost fotbalist
Istoria nu uită. Sportivi ucişi la Revoluţia din 1989. Amintirile dureroase ale unui fost fotbalist

Istoria nu uită. Sportivi ucişi la Revoluţia din 1989. Amintirile dureroase ale unui fost fotbalist

Marcel Pușcaș, fost fotbalist şi conducător al echipei Steaua Bucureşti, a făcut dezvăluiri acum, la 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989.

Marcel Pușcaș, 59 de ani, a povestit pe contul său de Facebook cum au fost împușcați doi rugbiști de la CSA Steaua, Radu Durbac și Florică Murariu. Ambii au murit pe 24 decembrie 1989.

„La CSA Steaua a murit degeaba fostul mare rugbyst Radu Durbac, fiind ofițer de serviciu pe data de 23. S-au împușcat reciproc cu un soldat panicat, care sărise speriat gardul clubului. Nici o dovadă ca acel soldat să fi fost terorist. Greșeală și panică”, a scris Pușcaș.

„A fost împușcat pe loc”

Fostul oficial a rememorat și cum a decedat Florică Murariu, și el sportiv la secția de rugby a clubului militar.

„Tot în 24 decembrie a murit și amicul Florică Murariu, cu care am luat prânzul pe data de 20, la Hotelul București. Și el un foarte mare rugbyst. A murit pe stradă, mergând de la un chef la el acasă pentru a mai aduce ‘provizii’ necesare petrecerii de Crăciun.

Era îmbrăcat în trening cu tricolor și o șubă militară kaki. La o baricadă condusă de soldați neinstruiți s-a prezentat ca sportiv, desfăcându-și șuba. A fost împușcat pe loc de către un alt soldat panicat. A murit și el degeaba”, a mai scris Marcel Pușcaș pe Facebook