"Capacitățile Iranului în Siria sunt departe de ceea ce sperase să realizeze", a declarat  Eizenkot în timpul unei inspecții în unitățile militare israeliene  din înălțimile Golan.

"Acest lucru se datorează actualelor acțiuni israeliene", a adăugat el, continuând să afirme faptul că armata israeliană "va continua eforturile de a contracara ambițiile iraniene [în Siria], protejând în același timp securitatea în nordul țării [regiunea Golan și Galilea]".

În ultimele luni, Israelul a efectuat o serie de operațiuni militare în profunzimea teritoriul sirian care au vizat baze militare siriene și iraniene.

Platoul Golan este o zonă strategică de circa 1.200 Km2 la granița cu Siria. Teritoriu sirian până în 1967 şi Războiul de șase zile, această regiune este de atunci controlată de Israel, care duce o politică de colonizare și care a anexat-o în 1981 fără a obține totuși recunoaștere internațională.

Dacă revenirea Înălțimilor Golan către Siria a fost luată în calcul o vreme de guvernul israelian, acum nu mai este de actualitate, statul evreu considerând prezența în Siria a unor elemente iraniene drept o amenințare la securitatea sa.