Evenimentul Zilei > International > Israelul aprobă redeschiderea a 70 de magazine palestiniene în Cisiordania
Israelul aprobă redeschiderea a 70 de magazine palestiniene în Cisiordania

Israelul aprobă redeschiderea a 70 de magazine palestiniene în Cisiordania

Israelul a aprobat redeschiderea la Hebron, în Cisiordania ocupată, a 70 de magazine palestiniene, închise în urmă cu 15 ani, a anunţat primarul acestui oraş unde au loc frecvent ciocniri între coloni israelieni şi palestinieni.

„Conducerea armatei palestiniene a autorizat redeschiderea magazinelor de pe strada Sahla, care leagă un sector din apropierea moscheii Ibrahim de centrul vechi al Hebronului'', a declarat primarul oraşului, Dawud al-Zaatari, conform AFP, citată de Agerpres.

El a adăugat că este prima dată când armata autorizează redeschiderea magazinelor respective după debutul celei de-a doua Intifade, în anul 2000. Din acel an, armata israeliană a închis peste 500 magazine la Hebron.

„Am fost informaţi că vom putea deschide magazinele vineri'', a precizat Al-Zaatari.

În contextul apropierii Ramadanului, luna sfântă a musulmanilor, armata israeliană ar urma să relaxeze restricţiile asupra liberei circulaţii în zona Hebron, deschizând în sudul oraşului două şosele închise de mai mulţi ani.

Armata israeliană nu a confirmat deocamdată aceste informaţii.

Hebron este cel mai mare oraş din Cisiordania, el având o populaţie de circa 200.000 de palestinieni şi 700 de coloni israelieni, adaugă agenţia de presă franceză.