Evenimentul Zilei > International > Israelul acceptă prelungirea armistiţiului umanitar în Fâşia Gaza până duminică seara. Hamas respinge apelul ONU
Israelul acceptă prelungirea armistiţiului umanitar în Fâşia Gaza până duminică seara. Hamas respinge apelul ONU

Israelul acceptă prelungirea armistiţiului umanitar în Fâşia Gaza până duminică seara. Hamas respinge apelul ONU

Cabinetul de securitate israelian a aprobat sâmbătă seara cererea ONU de a prelungi armistiţiul umanitar în Fâşia Gaza până duminică seara, a anunţat un oficial guvernamental israelian.

"Cabinetul a aprobat cererea ONU cu privire la un armistiţiu umanitar valabil până duminică, la miezul nopţii", a declarat o sursă guvernamentală israeliană, sub protecţia anonimatului, menţionează Mediafax.

Totodată, un purtător de cuvânt al Hamas a declarat că mişcarea respinge această prelungire cu 24 de ore a armistiţiului umanitar.

Şefii diplomaţiilor din Statele Unite, Qatar, Turcia şi mai multe ţări europene, care s-au întâlnit la Paris, au îndemnat sâmbătă la prelungirea armistiţiului între Israel şi Hamas "timp de 24 de ore cu posibilitatea prelungirii".

Ulterior, Israelul a acceptat să prelungească cu patru ore un armistiţiu umanitar de 12 ore, în Fâşia Gaza, care urma să se încheie sâmbătă la ora locală 20.00 (20.00, ora României), au anunţat armata şi ministrul Informaţiilor.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: