Evenimentul Zilei > International > ISIS nu moare și nu se predă! Zece soldați sirieni au fost uciși de ISIS în estul Siriei
ISIS nu moare și nu se predă! Zece soldați sirieni  au fost uciși de ISIS în estul Siriei

ISIS nu moare și nu se predă! Zece soldați sirieni au fost uciși de ISIS în estul Siriei

Zece soldați au fost uciși duminică în estul Siriei, după ce luptătorii Statului Islamic i-a surprins într-o ambuscadă în deșertul Al-Mayadeen.

Se pare că ISIS a efectuat ambuscada pe un drum rural din Al-Mayadeen, regiunea Deir Ezzor din estul Siriei. Atacul s-a soldat cu decesul a peste zece soldați sirieni, membri ai Forțelor Naționale de Apărare (NDF) și ai Brigăzii Al-Quds, compusă din palestinieni.
Ambuscadele Statului Islamic sunt frecvente în centrul și estul țării, determinând armata siriană să trimită întăriri pe aceste fronturi, pentru a limita atacurile.
Cu toate acestea, în ciuda afluxului de soldați, Armata Arabă Siriană are probleme în încercarea de a contracara atacurile Statului Islamic.
Armata siriană nu este singura victimă a acestor ambuscade. Statul Islamic a vizat și câteva zone aflate sub controlul Forțelor Democrate Siriene (SDF), conduse de kurzi.
Grupul terorist rămâne activ în toată Siria, în ciuda declarațiilor administrației americane, susținătoare a SDF, potrivit căreia ISIS a fost înfrânt.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.