Evenimentul Zilei > EVZ Special > ISIS, la un pas de a pune mâna pe ARME NUCLEARE!
ISIS, la un pas de a pune mâna pe ARME NUCLEARE!

ISIS, la un pas de a pune mâna pe ARME NUCLEARE!

ISIS a declarat război total Americii și lumii occidentale. Și a demonstrat că nu se dă în lături de la nimic. Acum, grupul terorist se află foarte aproape de marea lovitură: armele nucleare.

ISIS a pătruns în Pakistan, o mare putere Islamică și Nucleară, iar prezența grupului terorist devine tot mai puternică de la o zi la alta. Peste noapte, steagul negru al ISIS a apărut și flutură peste tot: de la periferii până la fortificațiile talibanilor. Numele ISIS apare pe graffiti, afișe, pamflete la adresa conducerii țării. Un grup de militanți pakistanezi și-a declarat fidelitatea față de Abu Bakr al-Bagdadi, califul așa-zisului Stat Islamic.

În acest moment, întrebarea-cheie este: vor reuși conducătorii lumii civilizate să păzească uriașul arsenal de arme nucleare al Pakistanului, pentru a nu cădea în mâinile teroriștilor.

Pericolul este uriaș?, scrie site-ul pakistanez Shoebat. Presa locală a informat recent că 10 comandanți ai ISIS se află în provincia Balucistan, pentru a afilia la Califat două importante grupări islamice: Tehrik-i-Taliban Pakistan (TTP) și Baloch. Deja o aripă din TTP, Maulana Fazlullah, a jurat credință Califului al-Bagdadi, iar un alt grup, Jammatul Ahrar, și-a anunțat public sprijinul pentru ISIS.

Liderul Jammatul Ahrar, citat de Reuters, a declarat:

„Îi respectăm. Dacă ne cer ajutorul, vom analiza și vom fi gata să îl acordăm.”

Prezența ISIS pe teritoriul Pakistanului a fost confirmată chiar de guvernul acestei țări. ISIS s-a arătat gata să sprijine mișcările de secesiune a două importante regiuni: Balucistan și FATA (zona administrată de triburi). Dacă se realizează joncțiunea între ISIS și secesioniști, cele două regiuni vor deveni automat baze ale Grupului Terorist.

Potrivit Shoebat, 95% dintre pakistanezi simpatizează ISIS, iar răspândirea fulgerătoare a grupării teroriste vine pe fondul unei guvernări slabe și corupte. Pakistanul este singura putere nucleară care a transferat tehnologie nucleară unor țări aflate sub sancțiunile ONU. Savantul pakistanez Abdul Kadir Khan a furnizat informații nucleare secrete Coreei de Nord, Libiei și Iranului. Mai mult, Khan a dezvăluit că acțiunile sale au fost făcute sub protecția conducătorului țării, Pervez Musharaf. De asemenea, Pakistanul este singura țară nucleară care oferă adăpostește grupări teroriste: Al-Qaida, talibanii, rețeaua Haqani și acum ISIS. Însuși cel mai periculos terorist din lume, Osaba Bin Laden, și-a găsit aici adăpost.

Este doar o chestiune de timp până ce ISIS va pune mâna pe arme nucleare, dacă Statele Unite nu intervin. Sunt numeroase elemente în Pakistan dispuse să vândă tehnologie sau arme nucleare către ISIS, chiar dacă aceasta nu ar fi dispusă să se lupte pentru ele, scrie site-ul citat.

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: