Iranul a promis deja răzbunare pentru atacul SUA asupra generalului său Qasem Soleimani. Acum, jură că va răspunde într-un mod „decisiv și puternic”, transmite CNN.

„(Iranul) va stabili, cu răbdare, un plan care să răspundă la acest act terorist într-o manieră zdrobitoare și puternică”, a declarat purtătorul de cuvânt al forțelor armate iraniene. gen.brig. Abolfazl Shekarchi.

„Suntem singurii care stabilim ora și locul răspunsului nostru.”

Shekarchi a spus că răspunsul Iranuluila atacul SUA va include strategii ofensive dincolo de măsurile de apărare ale americanilor.

Shekarchi – care este un comandant superior al Corpului Gărzii Revoluționare Islamice din Iran – a spus că Teheran va apăra „axa sa de rezistență” cu toată puterea.

Bazele militare americane, vizate de Iran

Premierul irakian Adel Abdul Mahdi a decretat trei zile de doliu naţional pentru comandanţii militari ucişi în recentele raiduri americane din Irak, între care comandatul iranian Qasem Soleimani şi şeful de poliţie irakian Abu Mahdi al-Muhandis.

După o procesiune la Bagdad, unde au paricipat zeci de mii de oameni, acum cortegiul funerar a ajuns în oraşul şiit Najaf, iar marţi Qasem va fi înmormântat în localitatea în care s-a născut din Iran.

Aseară mai multe rachete au fost trase la Bagdad, unele în Zona Verde, unde se află şi sediul ambasadei americane şi unde nu s-au înregistrat victime, unele în cartierul Jadriya, unde, potrivit unor surse ale poliţiei, au fost răniţi 5 oameni, dar şi asupra unei baze ariene la nord de Bagdad, unde se află forţe americane, transmite RRA.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Te-ar putea interesa și: