„Mergem în Franța pentru a ne exprima opoziția față de extremism, terorism și ură și pentru a-i susține pe musulmani. Iar ziarul Charlie Hebdo seamănă din nou semințele discordiei", a scris Joudeh pe contul său de Twitter.

"Astăzi, spre deosebire de duminică, foarte puțini musulmani din lumea întreagă sunt Charlie", a adăugat el.

Regele Abdallah al Iordaniei și soția sa Rania au participat, împreună cu circa 50 de șefi de stat și de guvern, la marșul istoric organizat duminică la Paris după atentatele comise săptămâna trecută de islamiști și soldate cu 17 morți, între care ziariști de la Charlie Hebdo, polițiști și patru clienți ai unui magazin evreiesc.

Miercuri, milioane de exemplare din Charlie Hebdo au fost difuzate cu o caricatură cu profetul Mahomed pe prima pagină, la o săptămână după atacul terorist care a decimat redacția și care a fost revendicat de Al-Qaida în Peninsula Arabică (AQPA).

Principalul partid al opoziției islamiste în Iordania, Frontul Acțiunii Islamice (FAI), a condamnat într-un comunicat "continuarea de către ziar a atingerilor aduse persoanei profetului Mahomed".

"Îi solicităm să prezinte scuze pentru această atingere deliberată", a afirmat FAI. "Atingerea adusă persoanei profetului este o ofensă pentru toți musulmanii din lume", a adăugat formațiunea, subliniind totuși că denunță "orice acțiune criminală sau violentă din partea indiferent cui".