ÎPS Teodosie va ține slujba de Anul Nou de la ora 23:00. În toată țara a început la 19:00

ÎPS Teodosie va ține slujba de Anul Nou de la ora 23:00. În toată țara a început la 19:00 sursa: arhivă EVZ

ÎPS Teodosie, cunoscut pentru protestele sale contra restricțiilor stabilite contra pandemiei, va avea și în ajunul Anului Nou propriile reguli, ignorând anunțul Patriarhiei Române.

Patriarhia Română a anunțat, joi, că slujba de binecuvântare a Noului An 2021 din bisericile ortodoxe va avea loc imediat după Vecernie, pentru a respecta restricţiile de circulaţie în vigoare în timpul stării de alertă. Totuși, ÎPS Teodosie va ignora din nou regulile și va ține slujba la Constanța la ora 23:00, relatează Antena3.

„În contextul prelungirii stării de alertă, în care deplasarea în afara domiciliului este interzisă după ora 23,00, dar şi al recomandărilor speciale ale autorităţilor pentru perioada de sărbători, slujba de binecuvântare a Noului An, care se săvârşea la miezul nopţii trecerii dintre ani, va fi săvârşită anul acesta imediat după slujba Vecerniei din seara zilei de 31 decembrie 2020”, a informat Patriarhia Română, joi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Arhiepiscopul Tomisului va ține slujba după ora 23

În majoritatea lăcaşurilor de cult din Patriarhia Română va fi oficiată, joi, slujba trecerii dintre ani. "Rânduiala stabilită de Sfântul Sinod în anul 2011 prevede citirea Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos întrucât în ziua de 1 ianuarie ne amintim de momentul când Fiul lui Dumnezeu, întrupat, a primit numele de Iisus. Iisus înseamnă în limba ebraică "Dumnezeu mântuieşte" şi în acatist este pronunţat de aproximativ 200 de ori", precizează Patriarhia.

Autoritățile au anunțat că măsura carantinei de noapte rămâne valabilă în noaptea de Revelion în întreaga țară. Cetățenii nu au voie să circule între orele 23:00 și 5:00 fără motive bine întemeiate, stipulate legal. În plus, municipiul Constanța se află sub carantină până la 1 ianuarie 2021. Chiar și așa, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, vrea sa ignore și de această dată restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei, și a anunțat că va ține slujba după ora 23:00.

Nu va recomanda vaccinul COVID-19

Cunoscut pentru opoziția arătată față de măsurile dictate de oficiali pentru controlul pandemiei, culminând cu nesocotirea regulilor la Hramul de Sfântul Andrei, ÎPS Teodosie s-a arătat rezervat și în privința vaccinării. Arhiepiscopul Tomisului a declarat, miercuri, că atâta timp cât există multe necunoscute în privinţa vaccinului anti-COVID 19, iar specialiştii se contrazic între ei, ar fi o îndrăzneală prea mare din partea sa "ca păstor" să îndemne oamenii să se vaccineze.