Evenimentul Zilei > Justitie > IPS Teodosie rămâne sub control judiciar. DNA Constanța i-a prelungit măsura preventivă
IPS Teodosie rămâne sub control judiciar. DNA Constanța i-a prelungit măsura preventivă

IPS Teodosie rămâne sub control judiciar. DNA Constanța i-a prelungit măsura preventivă

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, rămâne încă 60 de zile sub control judiciar în dosarul în care, din 17 octombrie DNA Constanța îl cercetează pentru luare de mită, respectiv folosirea de documente false pentru obținerea, pe nedrept, de fonduri europene, în formă continuată.

Suma  pe care Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului ar fi  obținut-o prin intermediul APIA, în valoare de aproape 300.000 de euro, nu ar fi fost folosită pentru cultivarea strugurilor și producția de vin la ferma de la Nazarcea, luată în concesiune prin hotărâre de guvern. Potrivit procurorilor anticorupție, înaltul prelat constănțean s-ar face vinovat și de luare de mită, ar fi pretins și primit de la un preot 500 de euro pentru ca parohul să-și primească de fapt remunerație legală pentru activitatea pe care o desfășura.

Procurorii DNA Constanța i-au impus Arhiepiscopului Teodosie, printre altele, să se prezinte în fiecare săptămână la Poliție, ofițerul de supraveghere judiciară de la IPJ Constanța stabilind ziua de joi, ora 9,00. Înalta față bisericească se prezintă însoțit de un alai de preoți care își susțin ierarhul spunând că IPS Teodosie este nevinovat, iar inculparea lui ar fi, de fapt, un atac la adresa Bisericii Ortodoxe Române.

De când a fost pus sub acuzare, IPS Teodosie a avut o singură reacție. În instanță. „Am avut ocazia să-mi susţin nevinovăţia pentru că cele incriminate, de fapt nu există. Cui foloseşte să umilească Biserica? Pe mine personal, nu mă afectează că sunt acuzat pe nedrept, dar afectează Biserica, pentru că reprezint Biserica”,  a declarat Arhiepiscopul Tomisului în 24 octombrie când a cerut ridicarea controlului judiciar. Magistrații l-au refuzat.

 

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: