Procurorii Parchetului  de pe lângă Judecătoria Constanța cer instanței arestarea preventivă a lui Mihai Marian de 31 de ani, din Vrancea,  pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. În sarcina inculpatului s-a reținut că în urmă cu o lună, în noaptea de 21 spre 22 mai, în intervalul orar 00.00-00.05, profitând de faptul că uşa din spate nu a fost asigurată, a pătruns în interiorul imobilului situat de pe strada. Constantin Brâncoveanu. Casa are statul de locuinţă de serviciu a arhiepiscopului Tomisului, Teodosie Petrescu. 

Inculpatul a ajuns într-o încăpere situată la etajul 1 al imobilului, a sustras o distincţie a rangului de arhiepiscop (engolpion), prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 4000 de lei. Mihai Marian, un om al străzii, a fost identificat astăzi de către polițiști. IPS Teodosie nu știe care dintre engolpioane i-a fost furat, având două la fel. La aflarea veștii că hoțul a fost prins, IPS Teodosie a spus că înțelege legea civilă însă, în duh creștinesc, va încerca să îl recupereze. De atfel, IPS Teodosie s-a și văzut cu inculpatul, omul cerându-și iertare.   

Inculpatul a fost deferit Judecătoriei Constanța care, în urmă cu câteva minute, a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. El va trebui să se întoarcă acasă, în Vrancea, fiind obligat să se prezinte periodic la poliție pentru a da cu subsemnatul.