Evenimentul Zilei > Justitie > IPS Teodosie a fost prădat de medalionul episcopal
IPS Teodosie a fost prădat de medalionul episcopal

IPS Teodosie a fost prădat de medalionul episcopal

Polițiștii constănțeni au reușit să prindă un bărbat de 31 de ani care în urmă cu o lună a pătruns în casa arhierească a arhiepiscopiei Tomisului reușind să sustragă un medalion tip engolpion, în valoare de 4000 de lei. Suspectul va fi predat Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii Parchetului  de pe lângă Judecătoria Constanța cer instanței arestarea preventivă a lui Mihai Marian de 31 de ani, din Vrancea,  pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. În sarcina inculpatului s-a reținut că în urmă cu o lună, în noaptea de 21 spre 22 mai, în intervalul orar 00.00-00.05, profitând de faptul că uşa din spate nu a fost asigurată, a pătruns în interiorul imobilului situat de pe strada. Constantin Brâncoveanu. Casa are statul de locuinţă de serviciu a arhiepiscopului Tomisului, Teodosie Petrescu. 

Inculpatul a ajuns într-o încăpere situată la etajul 1 al imobilului, a sustras o distincţie a rangului de arhiepiscop (engolpion), prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 4000 de lei. Mihai Marian, un om al străzii, a fost identificat astăzi de către polițiști. IPS Teodosie nu știe care dintre engolpioane i-a fost furat, având două la fel. La aflarea veștii că hoțul a fost prins, IPS Teodosie a spus că înțelege legea civilă însă, în duh creștinesc, va încerca să îl recupereze. De atfel, IPS Teodosie s-a și văzut cu inculpatul, omul cerându-și iertare.   

Inculpatul a fost deferit Judecătoriei Constanța care, în urmă cu câteva minute, a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. El va trebui să se întoarcă acasă, în Vrancea, fiind obligat să se prezinte periodic la poliție pentru a da cu subsemnatul.