Medicii legiști de la Serviciul de Medicină Legală au finalizat autopsiile în cazul celor trei bebeluși descoperiți morți în podul unui bloc din Bistrița Bârgăului. Potrivit concluziilor oficiale, bebelușii au fost uciși imediat după naștere, iar decesul s-a produs în urmă cu minimum trei ani și maximum nouă ani.

„Două dintre cadavre erau complet scheletizate, în timp ce un alt treilea prezenta și urme de mumificare. Anumite părți din corp erau mumificate. Vorbim despre niște nou născuți uciși imediat după naștere”, spune un oficial de la SML Bistrița.

Ceva nu se leagă

Medicii legiști au mai preluat mostre de ADN pentru a stabili dacă cei trei bebeluși erau frați. De asemenea, se va realiza și o expertiză antropologică pentru a vedea dacă bebelușii erau de sex feminim sau masculin.

Munca poliţiştilor va fi una titanică pentru a putea depista persoana care a comis cele trei omoruri. Deja, toți vecinii din blocul respectiv au fost audiați pentru a se stabili persoana vinovată. Oamenii se apără şi susţin că, în ultimii ani, nicio femeie gravidă nu a locuit în acest bloc.


FOTO: Podul în care au fost găsiți copiii Cu toate acestea, poliţiştii cred că unul dintre locatari are legătură directă cu criminalul. „Se aşteaptă analiza ADN a celor trei cadavre. Avem suspiciunea că cele două cadavre, găsite inițial, sunt ale unor gemeni. Cele două cadavre erau în saci de rafie. Deci, nu erau închise ermetic. Teoretic, descompunerea unui cadavru produce un miros greu de suportat. Ori, vecini ne spun că ei își aduceau rufele în pod, la uscat, și nu au mirosit niciodată nimic”, spune poliţistul.

În plus, un alt indiciu, care îi face pe oamenii legii să spună că unul dintre locatari este cel puţin complice, este şi conformaţia locului şi a blocului. Accesul în podul cu pricina se face pe o scară construită din lemn, iar la ultimul etaj sunt patru apartamente. „Este greu de crezut că vine cineva cu sacul în spate, de pe stradă, urcă două etaje, apoi urcă și pe scara din lemn care scârțâie din toate încheieturile și nu aude nimeni, nimic. Este foarte greu de crezut”, mai spune poliţistul.

Cadavrele erau mumificate

Oficial, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa susţin că nu pot oferi mai multe date. În perioada următoare, procurorii vor efectua o analiză ADN, pentru a se vedea dacă cele trei cadavre au legătură unul cu altul. În acest caz, susțin surse judiciare, se urmărește o pistă cu o mamă, care pe fondul unei depresii postpartum a comis aceste crime, sau avem de-a face cu un criminal în serie, care a răpit acei bebeluși, după care i-a ucis cu sânge rece.

„A crezut că vede o păpușă, într-un sac”

Descoperirea macrabră a fost făcută vinerea trecută de o femeie care locuia în blocul respectiv și care a mers cu rufele la întins. Ea le-a spus polițiștilor că era însoțită de către fiul ei și că, la un moment dat, acesta a crezut că vede o păpușă, într-un sac. Când a deschis sacul de rafie, respectiva femeie a rămas stupefiată: a văzut cadavrul unui nou născut, mumificat. Polițiștii spun că lângă sacul respectiv se afla un alt sac, tot din rafie, în care se afla un al doilea cadavru de nou născut. „Când polițiștii de la judiciar au început să caute în podul imobilului au mai descoperit un alt treilea sac, în care se afla cadavrul unui al treilea nou născut”, spune un polițist de la Bistrița, care se ocupă de această anchetă. În blocul groazei locuiesc mai multe persoane, în marea lor majoritate pensionari. Blocul a fost construit pentru personalul TESA, ingineri și proiectanți, care au lucrat la construcția barajului de la Colibița.