Ipoteză şocantă în cazul crimelor de la Oneşti. Criminalul a fost şi mai diabolic? Surse Antena 3 anunţă că există sunt informaţii care arată că una dintre victime a fost omorâtă cu mult înaintea de intervenţia Poliţiei. Există şi imagini care sprijină această ipoteză. Sursa citată subliniază că informaţiile se regăsesc şi în rapoartele Poliţiei.

Ipoteză şocantă în cazul crimelor de la Oneşti

„Imaginile au fost surprinse de foștii vecini ai lui Gheorghe Moroșan, cei care au filmat, de altfel, toată acțiunea care s-a desfășurat în balconul în care au avut loc crimele. Doar două siluete apar în imagini

Elementul-cheie este faptul că, într-o singură imagine apar cele 3 siluete: agresorul și cele două victime. În toate celelalte imagini apar Gheorghe Moroșan şi o singură victimă.

Imagine din interiorul apartamentului în care au fost ucişi muncitorii

Este posibil ca explicația să vină chiar astăzi de la medicii legiști care, în urma necropsiilor, vor stabili cu exactitate ora fiecărui deces.

Un alt element este reprezentat de faptul că doar o victimă a vorbit cu operatorul 112, în momentul în care criminalul a sunat și a amenințat că îi va ucide dacă nu primește ceea ce dorește.

Mai mult decât atât, în timpul unei conferințe de presă de marți, unul dintre oficiali spunea că victima era îngrozită în momentul în care vorbea cu operatorul. Cu alte cuvinte, este posibil ca cealaltă persoană să fi fost deja decedată, motiv pentru care starea de teamă a victimei era amplificată.

Cu privire la modul în care un bătrân de 68 de ani a reușit să imobilizeze doi bărbați mai tineri, a apărut o primă ipoteză potrivit căreia, unul dintre cei doi, sub amenințarea lui Gheorghe Moroșan, l-ar fi legat pe cel de-al doilea cu acele coliere de plastic pentru cabluri.

Atenţie la al 3-lea element al cazului de la Oneşti

Cel de-al treilea element ar fi chiar momentul în care ambulanțele vin să preia victimele. Bărbatul de 52 de ani a fost resuscitat timp de o oră. Despre a doua victimă, bărbatul de 36 de ani, nu există prea multe detalii, doar că a fost preluat de ambulanță și dus la spital, unde s-a constatat decesul.

Există o diferență de timp între cele două decese Întrebat, în timpul emisiunii Sinteza Zilei, de ce apar toate aceste informații contradictorii, Alexandru Scurtu, șeful SIAS, a încercat să explice situația.

Imagine din interiorul apartamentului în care au fost ucişi muncitorii

Oana Zamfir: Există o diferență de timp între cele două decese?

Alexandru Scurtu: Da, există o diferență de timp!

Oana Zamfir: Cât de mare?

Alexandru Scurtu: Nu aș putea preciza acum!

Oana Zamfir: E posibil ca unul dintre ei să se fi stins acolo, după primele lovituri din balcon?

Alexandru Scurtu: Este posibil!

Oana Zamfir: Ambii ostatici erau în balcon, au fost găsiți cu urme de târâre. Există posibilitatea ca unul dintre ei să fi fost decedat de multă vreme în interiorul locuinței și nu în balcon?

Alexandru Scurtu: Aceste amănunte fac parte din investigațiile în curs. Ce pot să vă spun este că, din informații, imediat după acțiunea violentă, una dintre victime a fost înjunghiată imediat. Următoarea, probabil că în alt loc”, se arată la Antena 3.

Crimele de la Oneşti, în atenţia premierului

Acest caz i-a atras atenţia şi prim-ministrului Florin Cîţu: Am vorbit cu domnul Bode despre acest caz ieri, toată ziua, am cerut o anchetă rapidă şi, în acelaşi timp, să ia măsuri dacă se dovedeşte că au fost vinovaţi lucrători din Poliţie. Deci, nu accept ca, dacă cineva a fost vinovat şi dacă se dovedeşte că din cauza lucrătorilor din Poliţie s-a ajuns la acest rezultat, cei care sunt vinovaţi trebuie să fie făcuţi răspunzători imediat. Dar, ancheta cât mai rapid, asta i-am cerut domnului Boe, după aceea vedem rezultatele, va veni şi cu deciziile.”