Bătălia pentru Europa de Est! Planul diabolic al Chinei

Bătălia pentru Europa de Est! Planul diabolic al Chineisursă foto: Arhiva EvZ

Chinezii par să fi preluat din zbor planul lui Donald Trump de a acorda o atenție specială Europei de Est pentru a-și amplifica influența asupra UE.

Bătălia pentru Europa de Est! Beijingul face mari eforturi  să-și asigure influența în Europa Centrală și de Est. Cel puțin  susține un expert în relații internaționale. Potrivit profesorului Jeremy Garlick, Beijingul încearcă să aplice politica „dezbină și cucerește”  în UE:

 

Bătălia pentru Europa de Est!

Țările din centrul și estul UE rămân în centrul preocupării liderilor comuniști de la Beijing.

China face presiuni pentru un summit cu șefii de guvern din regiune la sfârșitul acestei luni,

Beijingul este dornic să-și asigure susținători în Europa Centrală și de Est și asta creează îngrijorărilor că  încearcă să împartă Europa în două.

Fantoma i-a terorizat 12 ani familia. Misterul poltergeistului din Battersea

„Știți că au făcut mari  în acest sens și trebuie să ne amintim și aspectele politice ale acestui summit.

„China are nevoie de influență și crede că o poate obține în țările din Europa Centrală și de Est mai mult decât pe cele din Occident”.

Nu numai Europa de Est interesează China. „

Cred că China vrea să se asigure că are influență aici și să se asigure, de exemplu, că are țări de partea sa în Organizația Națiunilor.

„Dacă poate realiza acest lucru, dacă poate fi viabil din punct de vedere politic pentru China să obțină sprijin din partea țărilor din Europa Centrală și de Est, aceasta este o altă problemă.

Biden e numai o jumătate de președinte! E prea grea moștenirea lui Trump

"Dar nu vedem semne că China va schimba cursul la forumurile sale regionale din alte părți ale lumii,

Cred că va încerca să urmeze același curs și aici."

 

Bătălia pentru Europa de Est! China are planurui clare

De altfel, acordul încheiat de UE cu China este subiectul unor mari controverse în Europa. Ultimul care și-a exprimat public nemulțumirea este fostul președinte al Comisii Europene Jean-Claude Juncker.

„Am petrecut foarte mult timp încercând să închei acest acord de investiții cu președintele chinez, cu primul ministru chinez. Dar încercarea a eșuat întotdeauna.

Din cauza întrebării dacă China e pregătită să semneze convențiile Organizației Internaționale a Muncii și să le transpună la viață. Nu trebuie să facem compromisuri în acest sens. Să treci în acord expresia  eforturi susținute este ieftin", a declarat Juncker

Junker face referire  la o clauză crucială din acord.  Beijingul se angajează să „facă eforturi continue și susținute” pentru a continua ratificarea a două norme fundamentale ale Organizației Internaționale a Muncii, E vorba de Convenția privind munca forțată și Convenția privind abolirea muncii forțate, scrie ziarul britanic Express.

Începe o nouă pandemie? Experții o compară cu Moartea Neagră.