Organizarea Campionatului Mondial de fotbal în Qatar a stârnit controverse în toată lumea. Motivul: condițiile la care sunt supuși cei care lucrează pe șantiere au condus la aproape 7.000 de decese, notează DigiSport.

Ca urmare a evenimentelor nefericite din bogața țară arabă, unde se vorbește deja despre ”șantierele morții”, mai multe voci avizate din fotbal, dar nu numai, au cerut în mod oficial boicotarea Campionatului Mondial.

Echipei naționalei a Franței i se cere să boicoteze marea competiție din Qatar

Spre exemplu, parlamentarul francez Jean-Luc Melechon a cerut ca, în cazul calificării, foarte probabile, a selecționatei lui Didier Deschamps, naționala să refuze să participe la CM din Qatar.

”E o rușine ce se întâmplă acolo. 6.500 de oameni au murit pe șantiere, e îngrozitor cum sunt tratați muncitorii. Există federații sportive care trebuie să discute despre asta. Eu le transmit băieților să nu meargă acolo. Nu putem juca fotbal pe cadavre”, a declarat Jean-Luc Melenchon, titrează prestigioasa L’Equipe.

Nemții au cerut pe teren respect pentru drepturile omului

La startul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2022, naționala Germaniei, adversară a României, a prezentat pe teren înaintea partidelor, inclusiv la București, mesaje de conștientizare a incidentelor din Qatar.

Când s-au aliniat pentru a asculta imnurile naţionale, înaintea startului de joc, internaţionalii germani au stat unul lângă celălalt, ţinându-se de umăr, fiecare purtând un tricou negru pe care era imprimată câte o literă de culoare albă, toate cele 11 litere formând cuvintele “Human Rights” (drepturile omului, în engleză). “Am vrut să arătăm clar opiniei publice că nu ignorăm acest lucru”, a declarat după joc autorul primului gol al batavilor, Leon Goretzka.

Emiratul Qatar a fost atacat în mod repetat, de organizaţiile pentru drepturile omului, din cauza tratamentului aplicat lucrătorilor migranţi, foarte mulţi provenind din India sau din subcontinentul indian. Presa internațională a dezvăluit într-o serie de anchete dezastrul umanitar din țara arabă.

Sursa: Digi Sport

Citește și Qatar, un Gulag în care și-au pierdut viața mii de oameni. Date uluitoare