Se vorbeşte despre răspândirea coronavirusului în Italia şi despre ultimele studii ale ISS, conţinute în cercetările epidemiologice publicate de vineri şi până astăzi pe site-ul Epicentro. Potrivit celor scoase în evidenţă de ISS, contagierea în Italia nu vine din China. Niciunul dintre cazuri n-are a face cu ţara Dragonului.

Cei trei bolnavi iniţiali – doi turişti şi un italian întors de la Wuhan, care s-a infectat în acea ţară – au fost în fapt imediat izolaţi şi NU au transmis numănui boala. În raport se citeşte că „a fost apoi semnalată în regiunea Lombardia o persoană de origine iraniană, dar n-a fost indicat unde s-a petrecut contagierea, chiar dacă persoana s-a infectat în Iran”.

Covid-19 circula în Italia de mult timp

Mai mult, ISS scoate în evidenţă că există numeroase confirmări relative la faptul că Covid-19 circula în Italia de mult timp, mult înainte de a exploda problema la Codogno (epicentrul focarului): în acea localitate, cei depistaţi pozitiv erau bolnavi de a doua sau a treia generaţie. Acest chestiuni sunt susţinute de către ISS, care ia în considerare datele până în 9 martie. O răsunătoare paradigmă care însă ar putea rămâne obscură, fără răspuns, notează Libero Quotidiano.