Evenimentul Zilei > Actualitate > Ipoteză-şoc! În Italia, virusul ucigaș nu a venit din China
Ipoteză-şoc! În Italia, virusul ucigaș nu a venit din China

Ipoteză-şoc! În Italia, virusul ucigaș nu a venit din China

Studiu-şoc al Institutului Superior al Sănătăţii (ISS) arată că: contagierea din Italia nu provine din China.

Se vorbeşte despre răspândirea coronavirusului în Italia şi despre ultimele studii ale ISS, conţinute în cercetările epidemiologice publicate de vineri şi până astăzi pe site-ul Epicentro. Potrivit celor scoase în evidenţă de ISS, contagierea în Italia nu vine din China. Niciunul dintre cazuri n-are a face cu ţara Dragonului.

Cei trei bolnavi iniţiali – doi turişti şi un italian întors de la Wuhan, care s-a infectat în acea ţară – au fost în fapt imediat izolaţi şi NU au transmis numănui boala. În raport se citeşte că „a fost apoi semnalată în regiunea Lombardia o persoană de origine iraniană, dar n-a fost indicat unde s-a petrecut contagierea, chiar dacă persoana s-a infectat în Iran”.

Covid-19 circula în Italia de mult timp

Mai mult, ISS scoate în evidenţă că există numeroase confirmări relative la faptul că Covid-19 circula în Italia de mult timp, mult înainte de a exploda problema la Codogno (epicentrul focarului): în acea localitate, cei depistaţi pozitiv erau bolnavi de a doua sau a treia generaţie. Acest chestiuni sunt susţinute de către ISS, care ia în considerare datele până în 9 martie. O răsunătoare paradigmă care însă ar putea rămâne obscură, fără răspuns, notează Libero Quotidiano.