Prezentă în emisiunea „Sinteza Zilei”, Mihaiela Iorga Moraru a declarat că după plecarea lui Kovesi, în DNA ar trebui să fie un „moment al asumării”:

„Revocarea doamnei Laura Codruța Kovesi nu schimbă nimic în privința a ceea ce mi s-a întâmplat, dar poate fi un nou început. Cred că este un moment al asumării, un moment de la care ar trebui să continue cu recunoașterea greșelilor, cu echilibru și cu profesionalism. Lipsa de asumare a unor greșeli, încercarea de a căuta responsabili în altă parte decât acolo unde se regăsesc nu a condus decât la o vulnerabilizare a statutului procurorului și la i creștere a neîncrederii în justiție. Cred că ar fi păcat să trecem dintr-o extremă în alta, respectiv de la negarea existenței unor abuzuri la o generalizare nemeritată. De aceea cred că e momentul asumării. 

N-aș vrea să dau sfaturi noului procuror-șef, dar cred că numai printr-o recunoaștere a ceea ce a constituit o abatere de la legalitate ar merge. Ar trebui să se meargă mai departe luându-se în considerare aceste greșeli”, a declarat Mihaiela Iorga Moraru. 

Procurorul a mai precizat, în momentul în care a fost întrebată de ce nu s-a înscris încă nimeni la șefia DNA, că „e o mare provocare pentru oricine. Instituția e contestată, sunt foarte multe achitări la care cineva probabil va trebui să dea explicații. Sistemul nu e unul care să-l ajute pe noul procuror-șef. 

Nu cred că există șansa ca DNA să rămână fără șef. Nu are cum să nu se înscrie nimeni”, a mai spus Iorga Moraru.