Evenimentul Zilei > Actualitate > Iordănescu Jr. – victimă colaterală în duelul conducerii din Gruia
Iordănescu Jr. – victimă colaterală în duelul conducerii din Gruia

Iordănescu Jr. – victimă colaterală în duelul conducerii din Gruia

Din cauza lipsei de rezultate din startul acestui sezon, Edward Iordănescu a fost pus pe liber de CFR Cluj. Demiterea sa a născut controverse între oficialii „feroviarilor”, iar echipa va fi preluată din nou de portughezul Toni Conceicao.

Deținătoarea trofeului Ligii 1 Betano este departe de forma arătată în sezonul precedent, când a fost condusă de Dan Petrescu. Odată cu plecarea „Bursucului” într-o nouă aventură în fotbalul chinez, conducerea clubului din Gruia a crezut, inițial, că totul va fi roz și cu Edward Iordănescu (40 de ani) la timonă.

 

Meciul cu Malmo, fatal

În acest sezon, Iordănescu a bifat trei meciuri oficiale cu CFR, timp în care le-a adus ardelenilor Supercupa României. În prima etapă de campionat, „feroviarii” au avut un start sub așteptări (1-1, cu FC Botoșani ) , după care a urmat calvarul de la debutul european (după o pauză de patru ani), 0-1, cu suedezii de la Malmo, la Cluj, în prima manșă din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. De ajuns, însă, ca o parte din conducerea clubului să regrete varianta „Iordănescu”.

Din câte se pare, oficialii CFR-ului s-au împărțit în două tabere în privința continuității lui Iordănescu Jr. la această echipă. Iuliu Mureșan și Răzvan Zanfir în tabăra Pro demitere, iar Bogdan Mara, Marian Copilu și Marius Bilașco în cea oportună pentru antrenor. Astfel, Edi Iordănescu a căzut la mijloc în lupta dintre cele două tabere de la Cluj. „În urma unui proces de modificare a structurii administrative, clubul CFR 1907 Cluj a ajuns la un acord privind rezilierea pe cale amiabilă a relațiilor contractuale cu antrenorul principal Edward Iordănescu și cu staff-ul său. Părțile și-au strâns mâna, au rămas în cele mai bune relații și nu au ce să-și reproșeze, toți cei implicați având singurul scop de a ajuta CFR-ul să își atingă obiectivele stabilite”, s-a arătat în comunicatul emis, ieri, de „feroviari”.

Conceicao a contribuit la palmares

Însă, oficialii din Gruia au băgat mâna adânc în buzunar pentru a se despărți de tehnician. Potrivit unor surse, clauza din contractul lui Iordănescu era de 700.000 de euro, dar acesta a plecat din Gruia cu 350.000 de euro.

Se pare că nu asta ar fi problema conducerii, deoarece, ieri, antrenorul portughez Toni Conceicao (56 de ani) a și sosit de urgență la Cluj, la braț cu „secundul” său. Conceicao a mai avut două mandate de antrenor la CFR Cluj, în 2009 și 2015, vreme în care le-a adus „feroviarilor” trei trofee: două Cupe ale României și o Supercupă.

 

Jucătorii au trecut la amenințări

Ieri, în timpul ședinței de la club, la ședința de urgență dintre cele două părți au participat și nouă jucători, printre care și portarul Arlauskis și atacantul Șucudean. Toți aceștia s-au opus vehement demiterii lui Iordănescu și le-au transmis celor din conducere că „dacă-l dați afară pe Edi noi nu mai intrăm în cantonament”, informează GSP.ro. Potrivit sursei citate, Grupul portughez de la CFR, din care fac parte și Camora și argentinianul Culio, nu a venit să-l susțină pe Edi.