Editura Evenimentul si Capital

Comisia Iordache a MODIFICAT Codul de PROCEDURĂ SOCIALĂ. News ALERT

Autor: | | 1 Comentarii | 876 Vizualizari

Comisia parlamentară penru legile justiției a adoptat un raport cu amendamente pentru proiectul de lege de modificare a Codului de Procedură Civilă.

Comisia a adoptat o variantă care se referă la hotărâri „nedefinitive”, după decizia de neconstituționalitate parțială a CCR.

„(2) În procesele pornite începând cu data intrării în vigoare a Legii 134/2010 privind Codul de Procedură Civilă, republicată, cu modificările ulterioare şi până la data de 31 decembrie 2018 inclusiv nu sunt supuse recursului hotărârile nedefinitive pronunţate în cererile prevăzute la art. 94 pct. 1 lit. a) – i) din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, republicată, cu modificările ulterioare, în cele privind navigaţia civilă şi activitatea în porturi, conflictele de muncă şi de asigurări sociale, în materie de expropriere. De asemenea, în aceste procese nu sunt supuse recursului hotărârile date de instanţele de apel în cazurile în care legea prevede că hotărârile de primă instanţă sunt supuse numai apelului”, spune primul amendament.

„(1) În procesele pornite începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi de modificare şi completare a Legii 134/2010 privind Codul de Procedură Civilă până la data de 31 decembrie 2018 inclusiv, recursurile declarate, potrivit legii, împotriva hotărârilor pronunţate în apel de tribunale în cererile evaluabile în bani în valoare de până la 200.000 lei inclusiv, indiferent de calitatea părţilor, 19 profesionişti sau neprofesionişti, se judecă de curţile de apel, iar recursurile declarate, potrivit legii, împotriva hotărârilor nedefinitive pronunţate în apel de curţile de apel în cererile evaluabile în bani în valoare de peste 200.000 lei, indiferent de calitatea părţilor, profesionişti sau neprofesionişti, se judecă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. (2) Dispoziţiile alin. (1) sunt aplicabile şi hotărârilor nedefinitive, susceptibile de recurs potrivit legii, pronunţate începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi de modificare şi completare a Legii 134/2010 privind Codul de Procedură Civilă în procese pornite începând cu data de 15 februarie 2013 şi până la data intrării în vigoare a prezentei legi”, se arată în raportul comisiei, conform Mediafax.

BREAKING NEWS! Decizie in cazul lui Dumitru Dragomir!

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI