Ionuț Stroe, despre violențele din Parlament: AUR e un partid periculos, extremist, care promovează ura şi dezbinarea

Ionuț Stroe, despre violențele din Parlament: AUR e un partid periculos, extremist, care promovează ura şi dezbinarea

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, spune că a avertizat de nenumărate ori că AUR este un partid periculos, extremist, a cărui agendă este să promoveze ură şi dezbinare. 

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a enumerat mai multe incidente provocate de AUR şi de liderul George Simion, acuzând că cei de la AUR promovează retorica Kremlinului, de câte ori au ocazia minimizează Holocaustul şi că AUR a devenit un partid toxic, care nu are niciun fel de legătură cu un proces democratic în România.

AUR e un partid periculos, extremist, care promovează ura şi dezbinarea

„Aveți perfectă dreptate, este o situație inadmisibilă. Este o situație deosebit de gravă, dar ce este cel mai grav este că nu este o situație singulară. De când acest partid a intrat în Parlament, am asistat la un foarte lung șir de violențe și noi, liberalii, tot timpul am spus că avem de-a face cu un partid extremist, toxic, un partid cu preocupări periculoase. Din păcate, astăzi, se confirmă ceea ce, din păcate, am spus de fiecare dată. Asistăm la violențe”, a declarat Purtătorul de cuvânt al PNL.

Întrebat dacă nu se poate să găsim o variantă, liberalul a spus: „Ba da, respectarea legii ar trebui să fie literă de Evanghelie pentru toți, indiferent că te numești parlamentar, indiferent că te numești simpatizat AUR și în momentul de față, cei care veghează la liniștea și ordinea publică ar trebui să intervină foarte prompt.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din păcate, am mai asistat la un eveniment similar, când părțile au fost escaladate, tot de simpatizanții AUR, iar atunci a fost o oarecare reținere din partea autorităților în a intervenii, legea este de partea lor, au tot dreptul să facă asta”, a mai subliniat Ionuţ Stroe.

Ionuţ Stoe, a mai fost întrebat de ce au reținere să intervină?

Liberalul a explicat: „De multe ori s-a interpretat, această intervenție promptă și necesară a jandarmilor și a poliției, ca un fel de ingerință în zona politică și de asta manifestările în zona aceasta au fost privite cu un anume grad de înțelegere. Atenție, aici nu vorbim de politică, aici nu vorbim de legi, nu vorbim de dezbateri. Vorbim de violențe, înjurături. Acești oameni de la AUR nu au niciun fel de legătură cu ceea ce ar trebui să se întâmple într-o societate democratică și sănătoasă și anume dezbatere politică, dezbatere parlamentară.

Ei sunt conduși de un om care are interdicție de a intra în două țări: Moldova și Ucraina. Prin rândurile acestor oameni, sunt oameni care sunt acuzați de violență domestică, ba mai mult, au fost repetate rânduri când parlamentari AUR au produs violențe pe holurile Parlamentului și, aici, mă refer și la injurii și la atacuri. Vă aduceți aminte, un ministru al Energiei atacat la tribuna Parlamentului, amenințări și îmbrânceli. Ce exempu dai propriilor simpatizanți, când permiți un asemenea comportament”, a mai subliniat Stoe.

AUR este cu o agendă suspectă de interese rusești

Şi continuă: „Din păcate, în momentul de față, AUR a devenit un partid care lucrează sau acționează împotriva proceselor democratice din România și este cu o agendă suspectă de interese rusești, care parazitează întreaga agendă parlamentară.

AUR, apropo de de agenda lor parlamentară, încearcă să facă apologia unui simular de război, că promovează retorica Kremlinului, că de câte ori au ocazia minimizează Holocaustul. Acestea sunt interesele AUR cu adevărat. Haideți să fim curajoși și să spunem lucrurilor pe nume, acest partid a devenit un partid toxic, care nu are niciun fel de legătură cu un proces democratic în România”, a concluzionat Ionuţ Stoe în intervenția de la Realitatea Plus.