Evenimentul Zilei > Politica > Ionuț Stroe despre datoriile fostului PNL: Va fi un efort extraordinar din partea filialelor
Ionuț Stroe despre datoriile fostului PNL: Va fi un efort extraordinar din partea filialelor

Ionuț Stroe despre datoriile fostului PNL: Va fi un efort extraordinar din partea filialelor

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a afirmat miercuri că fiecare organizaţie a fostului PNL va face "un extraefort financiar"pentru acoperirea datoriilor partidului din campaniile anterioare.

"Va fi vorba de un extracost, extraefort financiar din partea filialelor în legătură cu acoperirea acestor datorii şi eşalonarea datoriilor între partenerii contractuali. Există propuneri în legătură cu cuantumul acestui extraefort pe care trebuie să-l facă fiecare filială", a spus Stroe, citat de Agerpres.

El a precizat că fostul PNL şi fostul PDL "îşi achită separat datoriile".

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a precizat că o decizie referitoare la modul de achitare a datoriilor se va lua într-un Birou Politic Naţional al fostului PNL, care va avea loc cel mult într-o lună.

"Noi, fostul PNL şi fostul PDL, avem nişte datorii din campaniile anterioare, datorii pe care, evident, mai devreme sau mai târziu, va trebui să le plătim creditorilor. O decizie în acest sens, cum se va întâmpla procedural, se va lua într-un Birou Politic Naţional al fostului PNL, care va avea loc în două-trei săptămâni – o lună. Ca principiu, se face o propunere către Biroul Permanent Naţional cu privire la cotizaţiile din partea filialelor. Nu se pune problema de nicio mărire de cotizaţie. În acest moment se fac propuneri. Nu cred că se pune problema vinovăţiei vreunui semnatar al vreunui contract pe care PNL l-a onorat la diverse momente. Cred însă că orice partid care are datorii trebuie să şi le achite, mai devreme sau mai târziu", a afirmat miercuri Gorghiu, la Parlament, după o reuniune a fostului PNL cu liderii filialelor din ţară.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: