Nici Țiriac n-o mai poate ajuta pe Simona Halep! „Condamnare la moarte”

Nici Țiriac n-o mai poate ajuta pe Simona Halep! „Condamnare la moarte” ion țiriac / sursa: arhivă EVZ

Deși Ion Țiriac a apărat-o pe Simona Halep în nenumărate rânduri, omul de afaceri îi atribuie sportivei o parte din vină pentru suspendarea de patru ani.

Ion Țiriac nu agreează deloc situația în care se află se află Simona Halep. Miliardarul român a avut o reacție virulentă cu privire la scandalul în care este implicată sportiva din Constanța. Țiriac consideră că suspendarea de patru ani este similară cu o „condamnare la moarte”, având în vedere vârsta Simonei Halep.

Ion Țiriac: „Este o condamnare la moarte”

Deși Ion Țiriac a apărat-o pe Simona Halep în nenumărate rânduri, omul de afaceri îi atribuie sportivei o parte din vină. Dar, omul de afaceri nu se împacă deloc cu abordarea tribunalului sportiv în ceea ce privește veridicitatea probelor biologice.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu-mi spuneți că un jucător de tenis, de 32 de ani, care este negativ vineri, este pozitiv luni cu 0,02 din nu știu ce produs, care ar putea să fie sau nu fie în asta și asta. Și așteaptă de un an și jumătate să vadă ce este. Invenții. Nu e vorba doar de partea pozitivă. Uitați-vă la sângele ei. Când? În iulie anul trecut. Scuzați-mă! Ce ai făcut timp de nouă luni, șase luni? Vii azi cu chestia aia. Deci, privește în urmă și spune, cine acoperă ce?”, a declarat Ion Țiriac.

„A făcut o singură greșeală”

Cât despre greșeala pe care a făcut-o Simona Halep, Țiriac spune că sportiva noastră a avut prea multă încredere în echipa condusă de Patrick Mouratoglou. Mai mult, adăugă milionarul, Halep a evitat să arunce întreaga responsabilitate pe umerii echipei și staff-ului.

„Halep a făcut o singură greșeală. În momentul în care cineva zice ceva, ea trebuia să spună, „nu vorbi cu mine, vorbește cu echipa mea, ei sunt responsabili și îmi dau ce să beau atunci când mă antrenez. De la 15 ani, până la 32, am făcut 1.555 de controale și tot așa.

Nu totul este alb sau negru. Sunt de acord cu tine. Dar pot să îți spun cu mâna pe Biblie că, din când în când, e nedrept și incorect și illegal, ceea ce fac ei. Dar atunci Simona a fost prea atașată de echipă, e meritul ei, dar revenind, e regretabil și e aproape sacrificiul vieții ei ”, potrivit Euronews.

Simona Halep

Simona Halep -sursa: Dreamstime

Nici Ion Țiriac nu o mai poate ajuta

În contextul în care cazul Simonei va fi tranșat de judecătorii de la TAS, Țiriac recunoaște că nu poate face nimic pentru a întoarce decizia. Apelul, deși a fost depus de mai bine de o lună, verdictul întârzie. În aceste condiții, influentul om de afaceri nu poate face nimic altceva decât să spere că decizia TAS va fi un pozitivă.

„Dacă cineva este pozitiv, este pozitiv. Dar cum putea fi ea pozitivă când era negativă, negativă, pozitivă? Ei bine, pentru Nurofen, vedeți… Deci faimosul TAS, acum Simona trebuie să meargă la TAS, este o regulă că la Jocurile Olimpice, în aceeași zi, a doua zi, trebuie să te evalueze. Și la ora 6 seara, trebuie să dea o hotărâre. Șase avocați, două institute, toți, Federația Internațională, pentru noi este complet corect, fără penalizare.

Simona, acum, ce mai așteaptă? Un an sau mai mult? Pentru că nu asta trebuie ei să facă. Este sau nu este. Și de ce nu au întrebat mai întâi echipa, din punct de vedere legal, să vină la masă, pentru că au o responsabilitate, pentru care sunt plătiți și așa mai departe”, a completat Ion Țiriac.

Reaminttim că Halep a primit o suspendarea de patru ani după ce mostrele biologice au indicat în organismul Simonei prezența substanței interzise Roxadustat.