În cadrul unei conferinţe de presă, președintele Federației Române de Tenis, Ion Țiriac, a tras un semnal de alarmă referitor la subfinanțarea sportului românesc.

„Eu nu vreau sa ajungă tenisul ce a ajuns gimnastica. Problema este extraordinar de gravă, pentru că nu îi pasă nimănui pe unde ajunge sportul. După Simona Halep, mi-e tare frică că ne ducem în neant dacă nu se fac niște centre federale.

Cu toata responsabilitatea, în era comunistă era mai bine cu sportul, era mai bine cu învățământul, chiar daca erau celelalte restricții îngrozitoare. Bugetul Ministerului Tineretului și Sportului e 0,0048% din bugetul statului român.

Dacă mâine dimineață eu aș fi ministrul sportului, în prima ședință de guvern m-aș urca pe masă, vorbesc serios, și le-aș spune dacă nu le este rușine cu 0,0048%. Nu m-aș da jos de pe masă până când nu aș obține 1%. Ăștia suntem, cu ăștia de filăm”, a declarat Ion Țiriac la o conferință de presă, informează romaniatv.net.

Ion Țiriac a participat, marți la Cluj Napoca, alături de Simona Halep și Ilie Năstase la un eveniment organizat de Federația Română de tenis și Winners Sports Club „Întâlnește-ți campionii”, în cadrul căruia cei trei au schimbat mingii de tenis cu aproape 200 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani.

Te-ar putea interesa și: