Editura Evenimentul si Capital

Ion Iliescu a cedat pentru prima dată în 25 de ani. ANUNŢ DE ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă la reşedinţa din Primăverii

Autor: | | 17 Comentarii | 72020 Vizualizari

Fostul preşedinte Ion Iliescu, lider de onoare al PSD, a avut un mesaj după o perioadă lungă în care omul politic nu a dorit să vorbească în fața presei. Chiar dacă în ultimii 25 de ani a fost prezent de fiecare dată la simpozionul organizat de Ziua Mondială a Apei, în acest an problemele de sănătate l-au făcut pe Iliescu să nu mai participle la eveniment.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, Ion Iliescu a trimis un mesaj prin care se declară că schimbările meteorologice trebuiesc urmărite cu atenție. Iliescu susține că este nevoie de o acţiune energică pentru respectarea legislaţiei în domeniu, pentru protecţia responsabilă şi utilizarea raţională a tuturor resurselor de apă.

Mesajul a fost transmis participanţilor la simpozionul „Natură pentru Apă”, organizat de Ministerul Apelor şi Pădurilor cu ocazia Zilei Mondială a Apei, la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu - Siseşti”.

„Pe de o parte, sunt de remarcat unele cauze obiective, legate de schimbările climatice, de frecvenţa unor fenomene meteorologice extreme, care afectează şi resursele naturale de apă. Exista însă şi multe alte cauze, care ţin de legislaţia din domeniu şi aplicarea ei în practică, de deficienţele în funcţionarea instituţiilor cu atribuţii directe în acest domeniu atât la nivel central, cât şi local. Educaţia cetăţenească legată de utilizarea raţională şi protecţia resurselor de apă lasă de asemenea de dorit.

Poluarea surselor de apă, distrugerea unor lucrări de apărare, ignorarea zonelor de protecţie în cazul tuturor cursurilor de apă au efecte negative care îi afectează, în ultimă instanţă, pe toţi utilizatorii de apă. Este nevoie de o acţiune energică pentru respectarea legislaţiei în domeniu, pentru protecţia responsabilă şi utilizarea raţională a tuturor resurselor de apă”, se arată în mesajul fostului președinte.

Ion Iliescu mai amintește, în mesajul său, că România dispune în prezent de un sistem complex de amenajări hidrotehnice.

„Precum ştiţi, am fost prezent aproape în fiecare an la aceste manifestări care se organizează în România de 25 de ani. Personal, sunt legat prin profesie de acest domeniu, al gospodăriri apelor ţării - domeniu vital pentru societate şi pentru economia naţională. România dispune astăzi de un sistem complex de amenajări hidrotehnice, în toate bazinele hidrografice, destinate valorificării, pe de-o parte a potenţialului hidroenergetic al râurilor ţării, dar şi cu scopul asigurării alimentărilor cu apă a localităţilor şi a tuturor utilizatorilor de apă, ca şi pentru protecţia împotriva inundaţiilor şi a altor fenomene negative, precum şi pentru protecţia calităţii apelor”, adaugă fostul preşedinte.

Ion Iliescu, fost președinte al României și al PSD, se numără printre cele 14 persoane trimise în judecată, pe 13 iunie 2017, de Parchetul Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990. Au mai fost trimiși în judecată, pentru crime împotriva umanităţii, fostul premier Petre Roman, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu, fostul şef al SRI Virgil Măgureanu şi Miron Cozma.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI