Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, urmărit de UMBRELE trecutului. „El a zis asta. Actele spun că ne-a MINȚIT!”
Iohannis, urmărit de UMBRELE trecutului. „El a zis asta. Actele spun că ne-a MINȚIT!”

Iohannis, urmărit de UMBRELE trecutului. „El a zis asta. Actele spun că ne-a MINȚIT!”

Moștenirea obținută de Klaus Iohannis naște în continuare motive de polemică, dar și acuze dure îndreptate către președintele României.

Antena 3 a dezbătut în cadrul emisiunii “Subiectiv”, moderată de Răzvan Dumitrescu, subiectul  moștenirii președintelui țării, Kalus Iohannis.

Bazîndu-se pe actele și dovezile obținute de riseproject în 2015, dar și pe dezvăluirile făcute pe surse de EvZ în 2014 (vezi detalii AICI și AICI), jurnaliștii de la Antena 3 au dezbătut subiectul care face obiectul dosarului judecat de Curtea de Apel Pitești și care a rămas în pronunțare.

Conform informațiilor obținute, averea președintelui Iohannis își are sursa tocmai în această moștenire, ulterior închiriată uneia dintre cele mai mari bănci din România, suma provenită din această înțelegere fiind estimată la 640.000 euro. “Acest rechizitoriu pe care îl avem arată istoricul acestei moșteniri.(…) Se precizează clar că Liviu Munteanu (n.red. secretar al Primăriei din Porumbacu de jos, comuna Sibiu. 

A eliberat două adeverințe false în folosul familiei Iohannis. În urma infracțiunii a fost condamnar la un an de închisoare cu suspendare), cel care este acuzat de fals în acte, a avut intenția de a-i ajuta pe Carmen Iohannis și Klaus Iohannis, a precizat moderatorul emsiunii, Răzvan Dumitrescu.

Acesta a fost completat și de Mircea Badea în urma unui act prin care ieșea în evidență că procurorii Curții de Apel Alba Iulia au decis să disjungă dosarul privind casa din Sibiu și să înceapă o anchetă penală pe urmele lui Carmen și Klaus Iohannis. “A fost întrebat dacă a fost penal, iar președintele țării a spus că nu. Pentru mine este un mincinos”, a afirmat Mircea Badea. Totuși, în 2003, la momentul anchetei, Parchetul de pe lîngă judecătoria Sibiu pune rezoluția de neîncepere a urmăririi penale.