Reamintim că fostulofițer SRI Daniel Dragomir a scris pe contul său de Facebook că “Orice vreme-și are vremea”. Daniel Dragomir, arestat în dosarul Black Cube, a făcut, la România Tv,  o serie de dezvăluiri incredibile legate de „acoperiții” din politică „făceau cărare” la biroul fostului adjunct din SRI, Florian Coldea.

„Toată lumea vorbește astăzi despre Sistem. Cu S mare. Eu am fost un membru al sistemului, sistemul este format din sutele, mii de oameni: bărbați și femei, care fac parte din diferite instituții ale statului român, în special insituțiile de forță, și care zi de zi desfășoară activitatea pentru interesul statului român. Acesta este Sistemul. În interiorul Sistemului avem o diferență terminologică, care la noi a început să fie extrem de pregnante și se vede prin abuzuri. Statul paralel.


Lovitură DURĂ la adresa lui Florian Coldea. OMUL-CHEIE din SISTEM, detalii INCREDIBILE despre POLITICIENII ACOPERIȚI


Este altceva decât sistemul, statul paralel este o clică, o mafie. O gașcă de băieți și fete de la vârful sistemului care au decis să utilizeze instituțiile și sistemul în scop personal. Ori lucrurile astea au început să se vadă în 2009”, a declarat Dragomir în emisiunea lui Victor Ciutacu. Care a mai răspuns la o întrebare sensibilă și arzătoare: cine știa de acele întâlniri? Răspunsul îl are, sec, cel mai tânăr-locotenent din istoria SRI. "Întâlnirile erau de domeniul evidenței, erau cunoscute în toate eșaloanele", a declarat Dragomir.

„Acum 2 zile domnul colonel Dragomir, unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai generalului Coldea, invitat in emisiunea moderata de domnul Ciutacu, a facut afirmatii deosebit de grave despre modul in care, fostul prim-adjunct al directorului SRI, a implicat institutia in jocul politic, in activitatea parchetelor si instantelor judecatoresti, in monitorizarea ilegala a oamenilor politici, in scoaterea acestora din viata publica, in privarea lor de libertate fara temei legal.


SENZAȚIONAL! Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, arestat în în dosarul Black Cube, își dă drumul la gură| LIVE TEXT


Aspectele facute publice de colonelul Dragomir au fost prezentate si de mine, pe 13 Iunie 2017, in fata Comisiei parlamentare de cercetare a modului in care s-au desfasurat alegerile din 2009. Ma bucur ca domnul Dragomir vine si confirma aceste informatii. Daca se va lua stenograma sedintei comisiei se va constata ca am prezentat in detaliu modul in care se intocmeau dosarele pentru anumite tinte si cum se dadeau solutiile in instanta. Si multe altele. 

Coldea a orchestrat operațiunile, dar cu acordul lui Maior

Aceste aspecte s-au prezentat, se cunosc, au avut loc dezbateri in diverse emisiuni televizate, urmeaza ca factorii de decizie politica sa ia masurile necesare. Ce nu s-a evidentiat in cadrul acestora este rolul si responsabilitatea lui George Maior in organizarea si derularea operatiunilor ilegale de catre institutia pe care a condus-o. Intr-adevar Coldea a fost cel care a orchestrat toate aceste ilegalitati, dar cu acordul nemijlocit al lui George Maior, caruia personal i-am spus despre intentiile si actiunile nelegale ale prim-adjunctului sau.


SESIZAREA Evenimentului Zilei TREZEȘTE PARLAMENTUL! Comisie de ANCHETĂ pentru Arhiva SIPA


In 2006 Presedintele Traian Basescu l-a invitat pe Mircea Geoana la Cotroceni si l-a informat despre intentia de a-l propune pe George Maior pentru functia de Director al SRI. Dl. Geoana i-a raspuns ca, in principiu, nu are nimic impotriva, dar trebuie sa se consulte cu cei din conducerea partidului. Dupa despartirea de Basescu m-a apelat si mi-a spus despre intentia Presedintelui Romaniei si m-a intrebat cum vad aceasta propunere. Eram persoana care, inca din 2005, il consiliam pe probleme privind apararea, ordinea publica si siguranta nationala. I-am raspuns ca, daca domnia sa are incredere in Maior, nu am nimic impotriva acestei desemnari. Stiam ca lucrase cu George Maior cand a ocupat portofoliul de ministru de externe si ca ii este o persoana apropiata.

Aveam ceva rezerve privind "simpatia", dincolo de limitele firesti, fata de partenerul strategic, desi semnale, de sustinere a lui, venisera de la englezi, dar nu aveam si probe care sa ma determine sa ma opun propunerii. Mai mult, cu 2-3 luni in urma, primisem informatii ca Directorul interimar al SRI, dl. Florian Coldea, luase decizia sa implice puternic institutia in lupta politica, in lupta pentru putere. Venirea lui Maior la conducerea institutiei putea sa confere o garantie a mentinerii SRI in zona echidistantei politice si zadarnicirea planului ambitios al prim-adjunctului. In aceeasi zi am fost apelat de o persoana foarte importanta din grupul in care se discutau deciziile esentiale ce vizau activitatea partidului si am fost informat ca domnul Maior doreste sa se vada cu mine.

Mi-am dat seama ca Dl. Geoana sesizase ezitarea mea si probabil il informase pe dl. Maior despre acest aspect. Am raspuns ca sunt de acord sa ma intalnesc cu el si ca il astept la resedinta mea din Mogosoaia. Intuind ce doreste sa discute cu mine l-am apelat pe Dl. general Marin Ionel, in acel moment, adjunct al dicectorului SRI si l-am rugat sa-l contacteze pe dl. Maior si sa vina impreuna la mine acasa, ceea ce s-a si intamplat. Nu am sa redau continutul discutiilor pe care le-am avut in cadrul acestei intalniri, cum nu am facut-o nici in cadrul audierii in comisia parlamentara, dar am sa prezint doar faptul ca i-am sugerat domnului Maior sa treaca inapoi in subordinea sa structurile, care potrivit regulamentului de organizare si functionare, trebuie sa fie conduse nemijlocit de directorul SRI si pe care dl. Coldea si le trecuse in subordine odata cu preluarea intrimatului. L-am avertizat despre demersurile, inclusiv politice, ale domnului Coldea, dar si despre posibilitatea ca acesta sa conduca, de fapt, institutia in situatia in care nu se tine cont de recomandarea mea. Desi dl. Maior mi-a promis ca o sa ia masurile necesare, dupa ce a fost numit in functie, a procedat exact invers. Atunci mi-am dat seama ca nu tinuse cont nici de a doua recomandare si trecuse cu bagaje cu tot pe "vaporul" Domnului Basescu. 

SRI a devenit tot mai prezent in jocurile politice pentru mentinerea puterii…

SRI a devenit tot mai prezent in jocurile politice pentru mentinerea puterii de catre cei aflati la conducerea tarii, dar si in campul tactic numit justitie, fapt ce a alterat grav sistemul democratic din Romania. Domnul Maior a cunoscut in detaliu toate operatiunile desfasurate de Coldea, le-a aprobat si l-a ajutat in demersul sau. Spre exemplificare am sa va spun ca celebrele biletele ale lui Coldea, despre judecatorii Curtii Constitutionale, au fost "pirdute" de catre George Maior, caruia Coldea i le prezentase.

Sunt foarte multe exemple, cele mai multe din ultimii ani, dar este rolul Comisiei parlamentare de control al activitatii SRI sa le cerceteze si sa informeze opinia publica. Poate il intraba cineva si pe domnul Maior despre aceste ilegalitati, facute cu buna stiinta a reprezentantilor partenerului nostru strategic, care de fapt l-au recompensat, pentru serviciile aduse cu postul de ambasador in SUA. Nu doresc sa fiu gresit inteles.

Parteneriatul strategic cu SUA, vital pentru România

Consider vital, pentru Romania, parteneriatul strategic cu SUA si apreciez in mod corect avantajele care decurg, pentru noi, din acesta, inclusiv umbrela de securitate pe care ne-o asigura. Nu am nimic impotriva achizitionarii de armament si tehnica de lupta din aceasta tara, dar ele sa fie de ultima generatie, daca tot facem un efort financiar atat de mare. Poate se compenseaza prin ridicarea vizelor, cine stie….”, a concluzionat fostul general de Securitate.