„Se aude că doamna prim-ministru a trimis o solicitare de rezolvare a unui conflict la CCR. Probabil Curtea va da un răspuns. Vom vedea ce răspuns, însă dați-mi voie să vă spun că nu va rezolva problema. CCR nu are cum să rezolve problema fiind că problema nu este constituțională, problema este una politică. Și o să vă spun și care sunt și cele două cauze ale acestei probleme politice. 

Prima cauză este că, de facto, România nu are Prim-Ministru. A doua cauză este totala inabilitate a PSD-ului de a face politică.

Să detaliez un pic. Doamna prim-ministru mi-a trimis în scris, fără să mă contacteze, o solicitare de remaniere a Guvernului. După care, fără să aștepte răspunsul, mi-a mai trimis o solicitare de remaniere a Guvernului. După care mi-a mai trimis hârtii, toate, fără să caute o discuție sau un dialog cu mine.”, a declarat Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că l-a sunat pe Klaus Iohannis pentru a-l întreba dacă îi va nominaliza pe cei doi miniștri.

„L-am sunat pe domnul președinte, am vrut să văd dacă va nominalize cei doi ministri. Domnul prșededinte mi-a spus că încă mai analizează, că până săptămâna viitoare nu va lua o decizie. Prin urmare, ne simțim obligați să sesizăm CCR, nu ne putem juca cu acest lucru. Președintele a spus că o să mai analizeze. Dacă îmi dădea o data precisă aș fi știut. Mâine vom sesiza CCR. Comitetul Național a fost convocat pentru luni, deoarece trebuie să luăm niște decizii”, declara, joi, premierul Dăncilă

În urmă cu aproximativ două săptămâni, în urma remanierii, Lia Olguța Vasilescu a fost propusă propusă pentru preluarea portofoliului Ministerului Dezvoltării Regionale, iar Mircea Drăgici a fost propus pentru conducerea Ministerului Transporturilor. Președintele Iohannis a refuzat spropunierile, fără a oferi vreo explicație în acest sens. La momentul respectiv, președintele a declarat că nu va lua o decizie cu privire la acest aspect decât după data de 1 decembrie.

 

Te-ar putea interesa și: