Preşedintele Klaus Iohannis îi acuză pe social-democrați că au lăsat în urmă „inegalităţi crescute, analfabetism funcţional și un sistem medical dezechilibrat”.

„Dacă ne uităm la ceea ce a lăsat PSD în urmă, la politica nefastă a guvernelor din ultimii ani, care, deşi s-au intitulat „sociale”, au neglijat tocmai solidaritatea şi coeziunea, vedem inegalităţi crescute, analfabetism funcţional, un sistem medical dezechilibrat, o administraţie de multe ori ineficientă şi opacă.

Disperarea cu care PSD continuă să se agaţe de mecanismele puterii şi insistă să blocheze orice iniţiativă de reformă nu poate însemna decât un singur lucru, că lucrurile au început să se întoarcă, încet, dar sigur, către normalitate”, a declarat Iohannis.

Șeful statului a susținut că, în câteva luni de guvernare, PNL a inițiat reforme de mult timp amânate în domenii prioritare, precum infrastructură, energie, economie, muncă, administraţie, în timp ce PSD continuă să se agaţe de mecanismele puterii şi insistă să blocheze orice iniţiativă.