Evenimentul ZileiPoliticaIohannis aruncă bomba fiscală pentru 2020. Anticipatele se amână, deocamdată

Iohannis aruncă bomba fiscală pentru 2020. Anticipatele se amână, deocamdată

Iohannis aruncă bomba fiscală pentru 2020. Anticipatele se amână, deocamdată
Marți, președinte Iohannis a făcut o serie de precizări despre problema deficitului bugetar.

„Datele sunt clare, cifrele sunt reci, concluziile sunt un pic mai complexe și, din păcate, deficitul va trece de 4%.

Pe de altă parte, este la fel de clar că anumite cheltuieli trebuie făcute. Pentru pensii nu au fost prevăzuți suficienți bani, la fel ca pentru alte domenii, unde nu s-au mai făcut plăți de mult, ceea ce e este anormal. Rectificarea este, prin urmare, obligatorie, iar creșterea salariului minim este o necesitate și se va realiza. Am discutat puțin și despre bugetul pentru 2020, nu știu dacă se va putea ajunge sub limita de 3% de deficit.

Sunt majorări promise prin lege, oamenii au așteptări care nu trebuie înșelate”, a punctat Iohannis.

Anticipatele, o perspectivă îndepărtată

Despre alegerile anticipate, președinte a precizat că: „sunt o soluție bună și ar fi de dorit, dar acum e prea devreme să vorbim despre o dată, sunt reașezări în partidele politice, voi relua consultările cu liderii politici și la final voi realiza cât de repede se vor putea realiza.

O să am întâlniri estul de dese cu guvernul cu privire la sport. Este evident că am greșit, este nevoie de promovarea sportului de masă, de cel din școli și de cel de performantă, dar într-un mod modern, nu cum s-a făcut într-o anumită perioadă”.

O majoritate fragilă

„Am avut, cu ocazia acestor alegeri prezidențiale surprize plăcute din diaspora, un record la primul tur, bătut la al doilea tur, voi avea discuții cu liderii politici pentru a crește reprezentarea diasporei.

Nu sunt rectificări semnificative la bugetele serviciilor, dar sunt necesare pentru cheltuielile de personal, altfel nu ar putea funcționa”, a mai declarat Iohannis.

„Dacă vorbim de majoritate parlamentară, actualul guvern are nevoie de majoritate pentru legile importante, însă această majoritate care a făcut posibilă moțiunea și învestirea este fragilă. Ceea ce numesc o largă majoritate este ceea ce aștept după alegerile parlamentare, pentru a duce România în altă zonă în politică, societate și economie.

M-a sunat Voirica Dăncilă ieri al prânz și m-a felicitat”, a conchis Iohannis.


Accesează: