Iohannis mai vrea 5 ani la Cotroceni

Iohannis mai vrea 5 ani la Cotroceni

Șeful statului și-a anunțat planul sâmbătă dimineața, la Sibiu, la o reuniune de 40 de ani cu foştii săi colegi de liceu.

Anunţul lui Iohannis că va candida în 2019 pentru un nou mandat de președinte al României a fost primit cu aplauze de cei aflaţi în zonă. „Eu cred că PSD-ul nu este extrem de fericit că am făcut astăzi acest anunţ”, a spus șeful statului. Hotărârea lui Iohannis vine la două zile după ce ÎCCJ l-a condamnat pe liderul PSD Liviu Dragnea la închisoare cu executare, decizia instanței supreme nefiind definitivă.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Pro și contra

Liderul PNL Ludovic Orban a spus că Iohannis o să se „bată pe viaţă şi pe moarte” pentru al doilea mandat cu „clanul lui Dragnea”. Senatorul USR Cristian Ghica a declarat că nu știe dacă partidul său îl va susține pe Iohannis la prezidențiale pentru că USR vrea să aibă candidat propriu. Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a apreciat că ar fi o „nenorocire” pentru România ca Iohannis să fie președinte încă cinci ani de zile. Liderul PSD Olt, Paul Stănescu, a spus și el că sub conducerea lui Iohannis, în România a ajuns să fie mai rău decât în „epoca Băsescu”.