Iohannis a subliniat că Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" şi-a câştigat şi consolidat de-a lungul timpului un statut important în învăţământul superior militar românesc, având un rol determinant în arhitectura de securitate naţională, precizează sursa citată.

"Şeful statului le-a spus absolvenţilor că au datoria, ca profesionişti în domeniul informaţiilor, de a furniza cunoaştere liderilor şi factorilor strategici care vor ghida România către prosperitate şi securitate, într-un climat din ce în ce mai complicat", se precizează în comunicat.

Totodată, Iohannis a reiterat importanţa investiţiei în educaţie, care trebuie să reprezinte "o prioritate absolută a tuturor elitelor care se vor afla la guvernare în decadele următoare".

"Resursa umană pe care absolvenţii Academiei o constituie reprezintă cel mai important atu pe care ţara noastră îl are la dispoziţie pentru a spori gradul de predictibilitate a riscurilor şi ameninţărilor şi pentru a îmbunătăţi capacitatea de a le gestiona, preveni şi combate", a mai spus preşedintele citat în comunicat.