Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul întâlnirii cei doi interlocutori şi-au exprimat aprecierea faţă de calitatea cooperării bilaterale în domeniile de securitate şi apărare şi au încurajat aprofundarea şi intensificarea acesteia.

Şeful statului a subliniat "dorinţa României de a-şi canaliza eforturile în scopul valorificării optime a potenţialului considerabil al Parteneriatului Strategic româno-britanic atât la nivel politic, cât şi economic".

De asemenea, Iohannis a reiterat necesitatea aplicării depline a principiului liberei circulaţii a persoanelor, aşa cum este acesta prevăzut în tratatele UE.

"În acest context, România va continua să se asigure, alături de Comisia Europeană, şi în dialog cu toate statele membre ale UE, că drepturile cetăţenilor români, în calitate de cetăţeni europeni, sunt pe deplin respectate", arată Administraţia Prezidenţială, care punctează că România apreciază sprijinul constant pe care Marea Britanie îl acordă aderării la spaţiul Schengen.

Cu ocazia întâlnirii sale cu ministrul britanic, Klaus Iohannis a subliniat că Uniunea Europeană este "un proiect de succes şi că, prin unitate şi solidaritate, statele membre pot face faţă oricăror dificultăţi".