"În măsura în care voi fi preşedintele României în decembrie, sigur că voi colabora cu guvernul care este în funcţie. Dar asta nu înseamnă că voi coabita. Coabitarea este un fel de troc politic, total netransparent. Este ceea ce avem acum în funcţiune. Coabitarea Ponta-Băsescu este un troc politic între cei doi, început acum mai multă vreme când s-au împărţit funcţiile de conducere din parchetele României şi continuat până în ziua de astăzi. O colaborare este cu totul altceva. O colaborare este în baza legii, în baza Constituţiei şi va funcţiona până când se schimbă guvernul. Nu îmi fac mari probleme, Guvernul Ponta nu va rămâne mult timp în funcţiune, deci nu va fi o perioadă foarte lungă de colaborare cu Guvernul PSD, va fi foarte scurtă", a afirmat Klaus Iohannis, potrivit mediafax.ro.

El a mai spus că, din punctul său de vedere, este "inacceptabil ca preşedintele şi prim-ministrul să se certe la televizor în faţa naţiunii". "Dacă vor să se certe nu au decât să o facă între patru ochi, dar pentru naţiune, pentru România, sunt obligaţi prin Constituţie să lucreze împreună şi să rezolve problemele ţării, nu să-şi rezolve problemele de găşti în faţa naţiunii", a mai spus acesta.

"Am trăit zece ani de preşedinţie care a folosit aceste sisteme publice pentru a dezbina oamenii, pentru a arăta ce nu se poate. Eu vreau să vin să arăt ce se poate. Am arătat în Sibiu ce se poate şi voi dovedi în toată ţara că se poate", a spus liderul PNL.