Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis anunță că e posibilă și deschiderea teatrelor și cinematografelor
Iohannis anunță că e posibilă și deschiderea teatrelor și cinematografelor

Iohannis anunță că e posibilă și deschiderea teatrelor și cinematografelor

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că este posibilă și deschiderea teatrelor și cinematografelor de la 1 septembrie, în condiții „specifice”. 

„Sunt două domenii în care consider că este cazul să se reia activitatea atât cât se poate și acolo unde se poate, în condiții de siguranță”, a precizat șeful statului.

„Primul sector: recunosc că este un sector la care țin foarte mult, zona culturală. Teatrele și cinematografele se vor putea deschide probabil începând cu 1 septembrie, în condiții de siguranță. Vor trebui lăsate locuri libere, toată lumea să poarte mască, respectate anumite condiții speciale stabilite de specialiști. E important ca acolo unde condițiile permit să se reia actul de cultură. Ce am fi fără cultură?”, a adăugat Iohannis.

„Al doilea sector care este în suferință este sectorul HoReCa, în special funcționarea restaurantelor în interior. Vremea se răcește, terasele se vor putea folosi încă o vreme, dar după un timp nu va mai putea fi posibil. După 1 septembrie, în anumite condiții, restaurantele se pot deschide în interior, nu vor putea fi folosite toate mesele, ținând cont de condiții sanitare specifice și din locul respectiv. Specialiștii vor decide mâine un prag, iar acolo unde va fi depășit, în plan local, prin decizia comisiei județene, se va restricționa activitatea în interior”, a completat președintele.

„Cred că aceste două sectoare sunt importante, cred că după ce am învățat cum, să ne comportăm în pandemie putem să facem acest pas. Evident, nu ne întoarcem la normalitate. Funcționarea se va face în condiții și norme speciale”, a mai spus Klaus Iohannis.

Decizia privind deschiderea restaurantelor la interior va fi luată joi, în urma şedinţei Comitetului Tehnico-Ştiinţific, a declarat Dragoş Petrescu, secretar general al Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA).

„Mâine, în urma Comitetului Tehnico-Ştiinţific se va lua această decizie ca începând cu data de 1 septembrie să putem funcţiona şi la interior, cu restricţii. Nu vorbim de relaxare ci vorbim de funcţionarea restaurantelor în spaţiile interioare, cu restricţii. Vorbim de toate restaurantele, dar există anumite zone, acolo unde poate creşte incidenţa de număr de infectări, şi în acele zone activitatea restaurantelor ar putea fi restricţionată în funcţie, evident, de specificul evoluţiei epidemiologice”, a spus Dragoş Petrescu după întâlnirea cu premierul, de la Palatul Victoria.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: