„Ne adunăm astăzi azi să discutăm măsuri prin care putem să prevenim problemele care ar putea apărea în economie după criza de coronavirus. Două vești care mi s-au părut bune despre coronavirus. M-am interesat de starea celor 35 și am constatat că starea lor generală este bună. Mai mulți dintre ei nu au niciun simptom, câțiva au simptome tip gripă. Și persoanele în vârstă au o situație acceptabilă. Să demitizăm pentru că amm citit anumite articole care spuneau de virusul ucigaș, într-o manieră apocaliptică.

A doua: Sunt foarte mulțumit de deciziile guvernului Orban. Vreau să îmi exprim toată aprecierea pentru Guvernul Orban și pentru toți cei care sunt responsabili. Să evităm panica, să evităm isteria. În ce privește întâlnirea, este foarte clar că lumea se așteaptă la un recul în economie, după ce se termină criza de coronavirus. Sperăm să se termine poate în câteva săptămâni”, a declarat Klaus Iohannis, înaintea întâlnirii.


Efectele acestei epidemiei de Coronavirus au fost deja discutate în cadrul unei ședințe ce a avut loc miercuri la ora 11, la Palatul Cotroceni, în cadrul căreia au participat și Ludovic Orban și Florin Cîțu.

În cadrul discuțiilor, s-a stabilit că Președintele României va prezida astăzi, la ora 16:00, prima reuniune a Grupului de Lucru Interinstituțional pentru evaluarea impactului economic, financiar și bugetar asupra României, generat de efectele COVID-19 (GLI-ECOROM), care va avea loc la Palatul Victoria.

Grupul de lucru interinstituţional GLI-ECOROM a fost înființat prin Memorandum al Guvernului, în vederea evaluării și monitorizării de către autoritățile publice cu atribuții în domeniul economico-financiar, împreună cu reprezentanții mediului de afaceri, a riscurilor economice generate de epidemia cu noul coronavirus la nivelul României, respectiv pentru elaborarea de recomandări și propunerea de măsuri eficiente pentru evitarea acestor riscuri.