Evenimentul Zilei > Actualitate > Iohannis, alarmat de pandemie! Decizie surpriză cu privire la alegeri!
Iohannis, alarmat de pandemie! Decizie surpriză cu privire la alegeri!

Iohannis, alarmat de pandemie! Decizie surpriză cu privire la alegeri!

Una dintre problemele de actualitate în România a fost dezbătută astăzi.

Pandemia de coronavirus nu pare să se amelioreze, iar problemele sunt suficient de mari pentru a naște discuții contradictorii. A recunoscut asta și Klaus Iohannis, președintele României, care a participat, miercuri, la o ședință a Guvernului. Șeful de la Cotroceni a declarat că este îngrijorat de anunțul făcut de oficialii Organizației Mondiale a Sănătății, referitor la „valuri”. Nu există suișuri și coborâșuri, ci doar un singur val care nu are ciclicitate.

În aceste condiții, Iohannis a vorbit și despre posibilitatea organizării alegerilor în țara noastră. „Situația e extrem de gravă și trebuie să fim conștienți de necesitatea imperativă a ținerii sub control a epidemiei.

E o discuție legitimă despre alegerile din 27 septembrie. Dar vreau să despărțim discuția politicianistă de cea pe fapte. OMS a făcut multe afirmații și anunțuri, iar unul dintre anunțuri, care mă îngrijorează foarte mult, spune că această pandemie nu are mai multe valuri, ci un singur val mare, pentru că virusul nu are ciclicitate”, a spus președintele, care a mai precizat că, în acest context, va fi greu de organizat o campanie electorală ca la carte.

„Avem două chestiuni: e nevoie de alegeri, pe de altă parte suntem în mijlocul unei pandemii. Ce obținem dacă amânăm acum alegerile? Poate intrăm în octombrie, decembrie, ianuarie, când se pot suprapune peste pandemie și o iarnă grea, și gripa.

Cred că trebuie să evaluăm situația. Personal sunt convins că, dacă pandemia nu se agravează și se iau măsuri foarte stricte, se pot organiza alegerile. Actul de votare se poate organiza în condiții bune. Nu e mai complicat să votezi decât decât să mergi la magazin, se pot institui măsuri. Va fi însă greu de organizat campania electorală”, a mai declarat șeful de la Cotroceni în conferința de presă susținută astăzi.

Iohannis a mai anunțat investiții masive în insfrastructură, după ce România va primi 80 de miliarde de euro de la UE.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: