Evenimentul Zilei > Actualitate > Iohannis a contestat la CCR legea care interzice referirea la identitatea de gen în școli și universități
Iohannis a contestat la CCR legea care interzice referirea la identitatea de gen în școli și universități

Iohannis a contestat la CCR legea care interzice referirea la identitatea de gen în școli și universități

Iohannis a contestat la CCR legea care interzice referirea la identitatea de gen în şcoli şi universități spunând că echivalează cu cenzura.

Președintele Klaus Iohannis a atacat, vineri, la Curtea Constituțională (CCR) legea adoptată de Senat prin care sunt interzise orice fel de referiri la identitatea de gen, în școli și în universități, potrivit unui comunicat transmis de Administrația prezidențială.

Reprezintă o discriminare și o îngrădire a dreptului la libera exprimare

Președintele consideră că modificarea legii educației, în sensul interzicerii în unitățile de învățământ a activității în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, reprezintă o discriminare și o îngrădire a dreptului la libera exprimare. „Echivalează cu instituirea unei cenzuri a opiniilor/teoriilor în cercetarea teoretică pe tema identității de gen”, se arată în contestația formulată de Klaus Iohannis.

Legea a fost adoptată de Parlament după introducerea unui amendament de către senatorul PMP, Vasile Cristian Lungu şi Paşcan Emil-Marius, iar amendamentul referitor la identitatea de gen îi aparţine lui Vasile Cristian Lungu, absolvent al Seminarului Teologic din Zalău şi licenţiat apoi în Psihologie Specială în SUA, la Loyola University.

Băieții care se prezintă drept fete să poată folosi dușurile și băile destinate persoanelor de sex feminin

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE