Evenimentul ZileiSocialIoana Voiculeț și Geanina Corondan, împreună pentru o cauză nobilă

Ioana Voiculeț și Geanina Corondan, împreună pentru o cauză nobilă

Ioana Voiculeț și Geanina Corondan, împreună pentru o cauză nobilă
Ioana Voiculeț, soția celebrului naist Nicolae Voiculeț, și Geanina Corondan și-au unit forțele pentru proiectul caritabil Exploring Culture.

Proiectul are ca scop promovarea copiilor cu un coeficient de inteligență ridicat, dar cu posibilități materiale reduse. Organizația oferă tabere în România, dar și în străinătate, unde copiii au ocazia să descopere diverse personalități de excepție, în timp ce fac o serie de cursuri de dezvoltare personală.

„Acest proiect, mi s-a părut că este o transpunere reală a gândurilor mele ca Ministru al Românilor de Pretutindeni. Una din principalele mele preocupări este legată de elitele românești, pentru că ceea ce îmi dă energie și forță este imaginea frumoasă a României. Pentru mine este esențial ceea ce se întâmplă aici și ceea ce vor să facă Ioana Voiculeș și Gianina Corondan și toti cei care ne susțin, pentru că acești copii au nevoie să se uite către ceva frumos. Cred că acest gen de activități sunt ceea ce ne trebuie”, a declarat Ministrul Românilor de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici.

Ioana Voiculeț privește cu foarte mare optimism către acest proiect, care s-a lansat în urmă cu un an la Londra, unde mai mulți mai mulți copii au fost cooptați să vină în tabără și de unde s-au întors schimbați de peisaj, oameni și o porție de cultură care acum nu mai pare un țel imposibil de atins.

“Vom readuce toți acești oameni remarcabili în lumina, ei devenind astfel repere valoroase pentru copiii noștri. Avem nevoie de o schimbare și primii care trebuie să beneficieze de ea, sunt copiii. Dacă școala nu mai reușește atât de bine să îi inspire pe tineri să găsească o idee care să îi pasioneze, atunci educația complementară, informarea, stimularea imaginației și fructificarea întâlnirilor cu oameni de performanță, făcute prin turism cultural, are această menire” , a adăugat Ioana Voiculeț, Președinta Organizației Exploring Culture.

Ultima tabără a avut loc la Sibiu în perioada 10-12 octombrie, aceasta fiind un pas deosebit de important în dezvoltarea personală și culturală a altor 10 copii care au integrați în acest program.

 


Accesează: