O mare „țeapă” dată cu ceasurile 

Dragomir povestește că Giovani l-a păcălit la un moment dat pe managerul unui cunoscut cazinou din București. Machidonul se așezase la masă, pierduse 25.000 de dolari și avea nevoie de un împrumut. Becali l-a chemat pe șeful cazinoului, un austriac căruia i-a cerut 25.000 de dolari. Întrebat ce garanții oferă, impresarul a arătat spre un oarecare Murgu Șerban și a spus: „Garanția mea este Viorel Păunescu”.

Managerul, care nu îl cunoștea pe omul de afaceri, a mușcat momeala. Giovani a pierdut repede banii împrumutați, apoi a cerut din nou 25.000 de dolari, în schimbul unui ceas pe care l-a evaluat la 100.000 de dolari. Banii s-au topit din nou, astfel că Becali i-a cerut lui Victor, fratele său, același model de ceas. Un nou împrumut de 25.000 de dolari. „De data asta Giovani câștigă în plus față de ultimii bani, cam vreo 20.000 și spune că nu mai joacă…”, povestește Mitică.

După câteva zile, în timp ce se afla în același cazinou, lui Becali i s-a cerut returnarea datoriei.

Și-a cerut interdicție

Managerul austriac a vrut să-i dea înapoi ceasurile și săși primească cei 75.000 de dolari, dar impresarul a replicat: „Să-i dea cine a garantat(…) Nu le mai vreau înapoi, pentru că amândouă nu fac mai mult de 5.000 de dolari!” Giovani i-a cerut managerului să-i dea interdicție în cazinou, dacă nu-i convine, dar acesta a parat spunând că îl va lăsa să joace până când „casa” își va recupera banii, apoi va primi și interdicție.

FOTO: Dumitru Dragomir

Giovani a intrat într-un joc de table, la hotelul Radisson, cu șeful cazinoului. Impresarul a întrebat dacă zarurile sunt corecte și a primit un răspuns afirmativ. După vreo trei ore în care a pierdut toți banii, Becali a spus: „Gata, mă duc să mănânc și să iau bani și continuăm mai târziu”. Adversarul său, câștigător a multor concursuri internaționale de table, a așteptat.

Machidonul a revenit, iar jocul s-a reluat. La un moment dat, Ioan Becali a acuzat că zarurile sunt măsluite și a cerut un ciocan. Le-a spart și a găsit în interiorul lor mercur. Șeful cazionului a rămas paralizat, știind sigur că zarurile sunt curate. Impresarul a început un scandal uriaș, a cerut banii pierduți înapoi și încă ceva pe deasupra. Adversarul său a înțeles că Giovani schimbase zarurile, dar n-a reușit să găsească momentul pe camerele de înregistrare.

„Se dusese la un interlop, i-a dat 500 de dolari pe o pereche de zaruri măsluite, identice cu cele din cutia de table. A aranjat cu unul dintre bodyguarzi ca atunci când cade un zar sau amândouă pe jos și se află sub masă, unde nu se vede pe înregistrare, să schimbe zarul sau zarurile, dar schimbul să fie făcut perfect, cu o regie în care lumea să fie atentă în altă parte. Strategia a funcționat cut perfect.”

A sărit la bătaie pentru un loc de parcare

Dumitru Dragomir a mers într-o seară, alături de Ioan Becali și Viorel Păunescu, la Cazinoul Victoria. În momentul în care „Corleone” se pregătea să parcheze, locul a fost ocupat de un Mercedes din care au coborât trei inși cu staturi impozante. „Ia stați să vă dau eu câte o gaură, vitejilor”, a spus Dragomir, care a scos un pistol cu gaze.

Cei trei s-au urcat în mașină și au încercat să plece, dar Becali „sămânță de scandal cum era, când a văzut că fug și-l lasă fără acțiune, s-a luat după ei dându-le șuturi și pumni. Era de neoprit, îi făcea plăcere încăierarea ca unui copil (…). S-a băgat peste ei pe geamul din față lovindu-i și scuipându-i”, amintește Mitică.