Evenimentul Zilei > Sport > Invincibilii lui Klopp: 1.001 zile de la ultimul eșec al lui Liverpool, pe „Anfield”
Invincibilii lui Klopp: 1.001 zile de la ultimul eșec al lui Liverpool, pe „Anfield”

Invincibilii lui Klopp: 1.001 zile de la ultimul eșec al lui Liverpool, pe „Anfield”

S-au împlinit 1.001 de zile, 33 de luni, de când Liverpool a lăsat garda jos pe bătrânul „Anfield”. Astăzi urmează un meci crucial pentru „cormorani”. Vor reuși să-și ducă mai departe invicibilitatea pe teren propriu?

Fără nici cel mai mic dubiu, treaba nemțească dă roade în Albion. Așa cum companiei engleze Rolls-Royce îi sunt produse motoarele în Bavaria, astfel și Liverpool se bucură de inegalabilul „mecanic” german Jurgen Klopp.

Așadar, s-au împlinit 1.001 zile de când gruparea din orașul Beatles-ilor nu a mai pierdut pe „Anfield”, arenă devenită o adevărată fortăreață pentru cele mai mari cluburi din lume.

Ultimul „călău” al lui Liverpool pe acest stadion a fost, surprinzător, micuța echipă Crystal Palace. Înfrângerea s-a produs tot în mandatul lui Jurgen Klopp, mai exact în finalul sezonului 2016/2017. Pe atunci, Coutinho a deschis scorul pentru Liverpool, însă Benteke a realizat „dubla”.

De atunci și până astăzi, Liverpool se poate lăuda cu un record fantastic pe „Anfield”: 51 de meciuri, 41 de victorii, 10 remize și 0 înfrângeri. Ultima echipă care învins pe Liverpool în Premier League este Manchester City. S-a întâmplat pe „Etihad”, în 3 ianuarie 2019.

Totodată, Liverpool a devenit și cea mai bună echipă a lumii, mai ales după cucerirea trofeului Ligii Campionilor și al Campionatului Mondial al Cluburilor, ambele în 2019. Totuși, îi lipsește de vreo 20 de ani râvnitul titlu în Premier League, dar la finalul acestui sezon trupa lui Klopp are cele mai multe șanse de a deveni campioană în Albion. În sezonul actual, „cormoranii” au strâns 20 de victorii și o remiză.

Astăzi, de la ora 18:30 (în direct la Eurosport), Liverpool o va întâlni, acasă, pe Manchester United, echipă care vrea cu orice preț să revină în grupele Champions League. Vor rezista, oare, și asaltului de astăzi? (FOTO: facebook.com/LiverpoolFC)