Evenimentul ZileiInternationalÎNVESTIREA LUI DONALD TRUMP la Casa Albă. MOMENTUL ISTORIC este transmis în direct. Toate informaţiile despre EVENIMENTUL URMĂRIT PE TOT GLOBUL. Ultimele detalii despre ceremonia de la Washington – LIVE VIDEO

ÎNVESTIREA LUI DONALD TRUMP la Casa Albă. MOMENTUL ISTORIC este transmis în direct. Toate informaţiile despre EVENIMENTUL URMĂRIT PE TOT GLOBUL. Ultimele detalii despre ceremonia de la Washington – LIVE VIDEO

ÎNVESTIREA LUI DONALD TRUMP la Casa Albă. MOMENTUL ISTORIC este transmis în direct. Toate informaţiile despre EVENIMENTUL URMĂRIT PE TOT GLOBUL. Ultimele detalii despre ceremonia de la Washington – LIVE VIDEO
Învestirea lui Donald Trump la Casa Albă.

Președintele ales al SUA, Donald Trump, devine astăzi, 20 ianuarie 2017, președinte în exercițiu, în cadrul unei ceremonii ce are  loc în fața Capitoliului.

TRANSMISIUNEA LIVE A CEREMONIEI DE ÎNVESTIRE A LUI DONALD TRUMP

Ziua a început cu un mic dejun la casa de oaspeți a președintelui, în care familia Trump își invită câțiva apropiați. La ora 15:30, ora României, Trump a participat la slujba privată de la biserica episcopală St. John.

Ulterior, președintele ales și președintele în exercițiu, împreună cu soțiile lor, s-au întâlnit la Casa Albă.

Ceremonia de învestire va începe la 19:00, ora României, iar discursurile vor fi urmate de recitaluri muzicale.

Conform Agerpres, depunerea jurământului și discursul inaugural au loc după aproximativ jumătate de oră, iar Donald Trump va fi învestit de președintele Curții Supreme de Justiție a Statelor Unite, John G. Roberts. Vor fi folosite două Biblii: cea a lui Abraham Lincoln și cea pe care Trump o are încă din copilărie.

La finalul ceremoniei, pentru noul președinte va urma un prânz la care sunt invitați membrii administrației sale, precum și prieteni apropiați. Urmează parada inaugurală de pe celebra Pennsylvania Avenue, iar festivitățile se încheie cu balul inaugural, programat să înceapă la 04:00, ora României.

New York Times a anunţat că vor fi două baluri inaugurale ce vor avea loc la etaje diferite ale centrului Walter E. Washington.

Demonstrațiile împotriva lui Trump au degenerat în violențe în apropierea Casei Albe, dar învestirea acestuia a fost şi prilej de petreceri în alte ţări.

În legătură cu acest eveniment, Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că așteptă „cu nerăbdare” să colaboreze cu Trump „pentru adaptarea NATO la provocări”.

Donald Trump este al 45-lea președinte al SUA.

 

 


Accesează: