Învăţătoarea Nadiei Comăneci, pe stradă

Învăţătoarea Nadiei Comăneci, pe stradă

Mutată de la Oneşti la Piatra- Neamţ, Didina Negoiţă, cea care i-a fost învăţătoare Nadiei Comă neci, doarme de o lună în casa scării din blocul unde a avut un apartament, la marginea oraşului.

La cei 69 de ani şi după o carieră didactică de 40 de ani, ea are acum toate lucrurile în stradă, din cauza împrumuturilor la bănci şi la cămătari, pe care nu le-a mai putut acoperi dintr-o pensie de 700 de lei.

„Am ajuns la 70 de ani să dorm pe scări şi cu lucrurile-n ploaie. M-au evacuat c-am avut datorii. Şi n-am pe nimeni să mă ajute“, spune Didina Negoiţă. Soţul ei are 800 de lei pensie, dar toţi banii le sunt popriţi de bănci. „Am mers din datorie în datorie şi n-am mai putut plăti. În ultimii ani am tot avut înmormântări: mama, tata, socrii şi multe altele. Fiica mea n-are cum mă ajuta“, spune ea.

Discuţia duce invariabil şi la cea mai celebră elevă a ei. Are nenumărate poze şi vederi trimise de sportivă din competiţii. Regretă că nu a reuşit să ajungă la nunta Nadiei, deşi a fost invitată. „O căprioară. Era o elevă conştiincioasă, dar talentul ei era la gimnastică. Şi mare parte din timpul ei era canalizat în antrenamente“, rememorează fostul dascăl. „S-o sun? Ce să ne mai spunem? Să-i meargă bine, că eu...“, conchide ea. Tot ce doreşte acum este să facă rost de un camion pentru a-şi muta lucrurile într-un apartament închiriat de un pietrean milos.

Ne puteți urmări și pe Google News